Výborný fotbal se třemi body

Bohemka přehrála Slovácko. Hráče i trenéra mrzela malá účast fanoušků.

Výborný fotbal se třemi body

Výborný výkon korunovaný třemi body. Zápas proti Slovácku přinesl bojovný i fotbalový výkon celé Bohemky, který byl navíc podpořen gólem Lukáše Hartiga ve 22. minutě. „Musím kluky pochválit. Poradili jsme si s promáčeným terénem a měli jsme vyhrát větším rozdílem. Děkujeme všem fanouškům, kteří do hlediště přišli. Dneska nám pomohli a věřím, že takovými výkony přilákáme i další diváky do hlediště. Věříme, že jsou to fanoušci Bohemky a ne jen stadionu,“ řekl trenér Pavel Hoftych. Do hlediště přišlo i přes vytrvalý déšť 2 627 diváků. „Poděkování patří všem, kteří dorazili a Bohemka si velmi váží jejich přístupu. Určitě nás mrzí, že nedorazilo více lidí. Klub už víc nemůže udělat, my nic nezměníme a hráči podali maximální výkon. Teď už je to na každém, jestli chce pomoci Bohemce nebo ne. Každý kdo nepřijde tím trestá jen Bohemku a hráče, nikoho jiného. Respektuju rozhodnutí každého fanouška, jen mě to osobně mrzí vůči hráčům a vůči celé Bohemce,“ dodává k tomuto problému Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Příchozí diváci i dvě stovky fanoušků Slovácka vytvořili i přes nízký počet hlasitou kulisu, která vydržela celý zápas. „Do utkání jsme nevstoupili úplně podle mých představ, ale gól nám hodně pomohl. Mohli jsme poté naše vedení ještě zvýšit, ale nevyřešili jsme dobře finální fázi. Nakonec jsme se v závěru ještě strachovali o výhru, ale dnes by byla remíza nezasloužená,“ zhodnotil Hoftych průběh zápasu. Trenér Slovácka Miroslav Soukup s tímto hodnocením souhlasil. „Dnes jsme tady odehráli špatný zápas. Domácí nás přehráli a podruhé ze soupeřova hřiště odjíždíme s prázdnou.“

Trenéři Bohemky se museli vypořádat znovu s nečekaným výpadkem. Den před zápasem se dali do pořádku Sňozík s Niklem, ale bolavé koleno naopak po utkání v Plzni nestačil vyléčit Martin Cseh. „Martin kvůli tomu nemůže jet ani na sraz reprezentace. Snad bude brzy v pořádku, ještě ho čeká magnetická rezonance,“ poznamenal ke stavu talentovaného obránce trenér Pavel Hoftych.
Bohemka poprvé v sezoně vyhrála a po čtyřech kolech má vyrovnanou bilanci 1-2-1 a skóre 4:4. Pět získaných bodů ji řadí do průměru ligové tabulky. „V každém zápase jsme dali gól, trefují se útočníci, to jsou pozitivní signály,“ dodává kouč Hoftych, kterého potěšily i nebezpečné rohové kopy, které Bohemka v posledních týdnech intenzivně nacvičuje.