C-dorost v generálce vítězně

Klokani dokázali v Kolíně otočit skóre a vyhrát 1:3.

C-dorost v generálce vítězně

Poslední přípravné utkání nás čekalo v pátek v Kolíně s místním FK. Nepřízeň počasí zapříčinila, že se utkání nakonec odehrálo na umělé trávě.
Úvod utkání z naší strany nebyl příliš povedený a hra byla opět plná nepřesností. V sestavě se objevili nové tváře. Díky zraněním byl povolán z D-dorostu Habrun a na zkoušku přišel Šíma. Domácí, hrající divizi, se dostali do vedení v 18. Minutě, když jsme propadli v obraně a po centru mířil neobsazený domácí útočník hlavou do protipohybu Semeráda. Inkasovaná branka však jakoby přinesla změnu a začali jsme přebírat otěže utkání. Začali jsme být nebezpečnější směrem dopředu a ve 25. minutě jsme dokázali srovnat. Zvoníček nejprve otočil hru, následně Řezníček poslal míč do vápna a Slavík jej dokázal z těžké pozice poslat do sítě. Zanedlouho se dostal do zakončení opět Slavík, po rohovém kopu se k němu odrazil míč na velké vápno, ale Honza mířil vysoko nad. Do poločasu jsme ovšem dokázali vývoj skóre otočit. Mladíček Habrun prostrčil mezi obránci míč nabíhajícímu Slavíkovi a ten podél brankáře přidal svojí druhou branku.
Do druhé půle jsme provedli lehké změny a hned v úvodu jsme zvýšili na 3:1. Rychlý protiútok do odkryté branky zakončoval po Slavíkově přistrčení Bulíček. Domáci po delší době zahrozili z trestného kopu, Janoušek vytahoval na roh. Další šance však končili mimo branku, a tak jsme nedokázali vedení navýšit. Slavík mířil hlavou nad, poté Artemuk svůj nájezd zakončil také nad a později vyslal z dálky přízemní střelu mimo. Další obrovskou šanci neproměnil Zvoníček, které předcházela akce jak z fotbalové učebnice. Kombinace na straně, otočení hry, tandemový náběh, centr a náběh na přední tyč. Bohužel domácí brankář neměl pochopení pro naše skórování. Dále jsme se dostávali spíše k zakončení ze střední vzdálenosti, ale příliš nebezpeční jsme pro domácího brankáře nebyli.
Generálka tedy vyšla výsledkově dobře. Úvod nebyl moc povedený, ale inkasovaná branka přinesla zlom a utkání jsme pak jasně dominovali. Stále nás trápí nepřesnosti a zbytečné ztráty při přechodu do útoku. K vidění bylo několik povedených akcí, které snesou přísné měřítko. Škoda jen, že v koncovce jsme se nedokázali lépe prosadit.
V sobotu nás čeká první mistrovské utkání, kdy nás hostí Dukla Praha na hřišti v Ruzyni. Výkop je stanoven na 12,30.

FK Kolín . Bohemians 1905 1:3 (1:2), 6.8.2010 Kolín UMT

Branky: 18. – 25. a 36. Slavík, 45. Bulíček
Sestava Bohemians: Semerád (41. Janoušek) – Řezníček, Pechr (45. Jasz), Šíma, Nováček – Matějka, Rothe P. (41. Bulíček), Habrun (50. Dufek), Pospíšil (53. Vostárek)– Zvoníček (41. Artemuk), Slavík (60. Zvoníček)