Útočnící střílí branky. Co zápas, to gól...

V pěti zápasech dala Bohemka pět gólů. 

Pět zápasů, pět gólů. To je bilance, kterou se Bohemka nejvíce odlišuje od minulé sezony. Po pěti kolech loňské sezony měla Bohemka na svém kontě jen jeden gól. Letos skórovala v každém zápase a ve čtyřech z pěti utkání dokonce vedla. Bylo tomu tak i v Jablonci, ovšem tentokrát poprvé vedení neproměnila v žádný bodový zisk. „Nesmíme podlehnout uspokojení, že hrajeme dobře. Určitě jsem rád, že jsme ve čtyřech z pěti zápasů podali dobrý výkon. Jen v Plzni jsme zklamali, v dalších zápasech jsme hráli dobře i směrem dopředu. Ale nesmí to dojít do stadia, že nás budou chválit za hru a my nebudeme získávat body. Ideální stav je jako proti Slovácku. Dobrá hra, dobrý výsledek,“ říká po pěti kolech trenér Pavel Hoftych.

Také v Jablonci Bohemka vedla. Stejně jako proti Slavii, v Hradci i proti Slovácku. V těchto zápasech neprohrála, v Jablonci ano. „Nechceme se zaměřovat jen na defenzivu, i když vedeme. V Jablonci jsme zůstali aktivní i po vedoucí brance. Stejně tak proti Slovácku jsme si vypracovali i další šance. Ale vyrovnávací branka nás rozhodila a vypadli jsme z role. Vrátili jsme se do klidu až na začátku druhé půle. Jablonec má silné mužstvo, ale ostudu jsme tady snad neudělali,“ líčil Hoftych.

Bohemians si v ofenzivě nepočínají vůbec špatně. Na hřišti vicemistra vstřelili vedoucí gól, vypracovali si velké šance a ještě trefili břevno. „Především šance Bálka, Štohanzla a Kaufmana ve druhé půli volaly po gólu,“ dodal kouč. Z útočníků už se trefili Nešpor, Hartig a teď v Jablonci Bálek. Navíc Škoda v Hradci Králové přišel o autorství kvůli teči domácího Pávka. Pátým do party střelců je záložník Bartek. I to svědčí o ofenzivním probuzení zelenobílých. „Jsem rád, že střílí útočníci, ale stále hledáme ideální složení,“ přiznal kouč.  Hartig sice není v ideálním zdravotním stavu, ale zařídil už tři góly v této sezoně. Založil akci na Slavii, v Jablonci jsme skórovali po jeho střele a sám se trefil proti Slovácku. Bálek se postupně dostává do formy, naopak Škoda podává velmi nevyrovnané výkony. „Chtěli jsme využít Martina Nešpora, ale v týdnu onemocněl, takže snad nám pomůže v dalším domácím zápase,“ zmínil nejtalentovanějšího z útočníků trenér Bohemians.