Sobotní pohoda v Ďolíčku

Na zápase divizního B-týmu bylo přes tisíc fanoušků.

Sobotní pohoda v Ďolíčku

Víkend začal pro fanoušky Bohemky už hodně brzy. V sobotu v 9.15 otevřel Ďolíček své brány, poprvé v této sezoně se zde chystal mistrovský zápas. Nebyla to nejvyšší soutěž, ale první domácí zápas rezervy Bohemians 1905. Do Ďolíčku přijela Vlašim B, na tom by nebylo nic zvláštního. Ale fanoušci Bohemians nešli do Ďolíčku ani tak kvůli fotbalu, ale především, aby si užili legendárního stadionu a vyjádřili svůj názor, že jim osud stadionu není lhostejný. A-tým hraje své domácí ligové zápasy v Synot Tip Aréně, béčko hraje své domácí zápasy v Ďolíčku. Takové je rozdělení pro sezonu 2010/11. 670 fanoušků si koupilo vstupenku za 50 Kč, podobný počet využil volného vstupu na permanentku. Ve fanshopu během utkání fanoušci utratili téměř 50 tisíc korun. Celkem se v Ďolíčku sešla na divizi nevídaná návštěva 1200 diváků. „Díky všem, kteří přišli za přátelskou atmosféru a férový přístup. I díky zajímavému fotbalu to byla vydařená sobota a věřím, že se budou opakovat i nadále,“ řekl po utkání ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

I když nebylo příliš vlídné počasí, přicházeli fanoušci již od devíti hodin. Netradiční fotbalový čas neodradil přes tisíc věrných fanoušků, kteří pokojně vyjádřili svůj názor na celou situaci ohledně stadionu. Na začátku fanoušci rozvinuli transparent "Konečně zase doma. Bohemians = Ďolíček" a doprovodili ho pyrotechnickými efekty. Chvíli před přestávkou si pak začali diváci na tribunách a v kotli posílat bílé papíry s nápisem "ĎOLÍČEK ANO", které všichni zvedli těsně před přestávkou.

Rezerva Bohemky porazila v zajímavém utkání Vlašim B 3:1. Představilo se i několik hráčů A-týmu, fanoušci se těšili i na Dalibora Slezáka, hrajícího asistenta juniorky. „Většina mladých kluků před takovou atmosférou ještě nehrála, zvládli to skvěle,“ chválil své mladé spoluhráče čtyřicetiletý Slezi. „Pro kluky z béčka je to velká odměna, přeju i áčku, aby fanoušci přišli i do Edenu. Kluci by si to určitě zasloužili,“ dodal Slezi.

Sobotní dopoledne se vydařilo a připomnělo přátelskou atmosféru Ďolíčku. „Nás potěší, když na béčko přijde co nejvíce diváků. Stejně tak si přejeme, aby co nejvíce lidí přišlo i v Edenu na áčko. Počty diváků na obou stadionech ohledně současné situace nic nerozhodnou ani ničemu nepomůžou. Jediné, koho se počty diváků dotknou, tak jsou především hráči. A hráči áčka i béčka si zaslouží co nejlepší kulisu,“ dodal ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.