B-žáci na turnaji v Teplicích třetí

Odvážíme si i cenu pro nejlepšího brankáře, kterou získal Adam Dařina.

B-žáci na turnaji v Teplicích třetí

Týden mezi mistrovskými utkáními v Sokolově a doma s Meteorem jsme si zpestřili účastí na turnaji v Teplicích. V areálu Na Stínadlech se na velmi dobře připravené trávě utkalo šest týmů ve dvou skupinách a poté následovaly boje o umístění.

Bohemians 1905 - Ústí nad Labem 5:2 (2:0), 2x Kumprecht, 2x Puczok, Věchtík.

První zápas na turnaji byl v naší režii a s jistotou jsme jej dovedli do vítězného konce. První se prosadil hezkou střelou, která skončila v síti od tyčky, Věchtík - 1:0. Do poločasu ještě navýšil náš náskok po kolmici Braka Puczok - 2:0. Ve druhé polovině zápasu naše převaha pokračovala a další branku si připsal Puczok po centru Hochmana - 3:0. Bohužel jsme se pak nevyvarovali polevení koncentrace a soupeř z penalty snížil - 3:1. Pak náš náskok opět vyrostl, když nejprve Jakab uvolnil kolmicí Kumprechta - 4:1 - a stejný střelec si svou gólovou radost zopakoval i po přihrávce Tomiče - 5:1. V poslední minutě pak došlo ještě ke korekci skóre v podobě, když jsme "namazali" soupeři na druhý úspěch - 5:2.

Sestava: Koudelka - Skuček (21. Hochman), Brak (21. Skuček), Čížek (21. Jakab), Vltavský (21. Blecha) - Trčka (21. Klouček), Věchtík (21. Mboussa), Tomič, Blecha (21. Štochl) - Kumprecht, Puczok

Bohemians 1905 - FK Teplice 0:2 (0:1)

S domácími Teplicemi jsme sehráli velmi vyrovnané utkání. Oba týmy chtěly vyhrát a k vidění byl zápas s velkým nasazením. Bohužel jsme však znovu nebyli dostatečně koncentrovaní a soupeř to rychle potrestal. Rychle rozehraný přímý kop z poloviny hřiště vyústil v průnik domácího hráče do pokutového území a ten neměl problém překonat Dařinu - 0:1. Do poločasu pak už branka nepadla, protože domácí Laňka mířil nepřesně.Chuť si však spravil hned v úvodu druhého poločasu, když jsme mu nechali mnoho prostoru a svůj únik zakončil z úhlu přesně - 0:2. Pak jsme měli šance na snížení, ale bohužel jsme zápas zdramatizovat nedokázali. Nejprve Trčka uvolnil Kloučka, který nemířil přesně a v největší šanci zápasu neuspěl Brak, když snad ze dvou metrů trefil po Hochmanově centru hlavou břevno. Prohra znamenala, že jsme museli hrát o třetí místo.

Sestava: Dařina - Hochman, Skuček (21. Čížek), Jakab, Vltavský - Štochl (21. Klouček), Brak, Tomič (21. Mboussa), Blecha (16. Věchtík) - Trčka, Kumprecht (7. Puczok)

Bohemians 1905 - Ústecký krajský výběr r. 98 8:2 (7:1), Trčka 5x, Blecha, Tomič, Skuček

Utkání o umístění mnoho vyrovnanosti nepobralo. Nově složená útočná dvojice Blecha - Trčka zaznamenala během 17 minut 6 vstřelených branek a utkání tak bylo prakticky rozhodnuto. První šanci sice měl soupeř, ale pravidlo nedáš - dostaneš bylo na naší straně. Blecha vyslal Trčku, který přehodil brankáře a vedli jsme - 1:0. Za několik okamžiků poslal míč Tomič na Kloučka, jehož pokus zastavilo břevno, dorážející Trčka však poslal míč do sítě - 2:0. Svůj hattrick dokonal Trčka po další dorážce, tentokrát Tomičovi střely - 3:0. Velmi pěknou kombinaci jsme si schovali na 12. minutu. Klouček posunul na Trčku, který vnikl do pokutového území, dal pod sebe, Blecha míč patičkou jen lehce posunul a osamocený Tomič se nemýlil - 4:0. Nově složený útočný tandem měl prsty v páté brance našeho týmu. Trčka centroval a Blecha z první usměrnil míč k tyči - 5:0. Pak se gólově prosadil soupeř, protože jsme opět polevili a zbytečně dlouho drželi míč, následovala ztráta, brejk a branka v naší síti - 5:1. Naše odpověď opět nesla rukopis dvojice Blecha - Trčka - 6:1. A do poločasu si naše dvojice opět spolupráci zopakovala a Trčka zakončil svůj střelecký koncert - 7:1. Ve druhé půli padly jen dvě branky. Nejprve soupeř snížil po naší chybné rozehrávce - 7:2. Rozehraný rohový kop pak poslal Vltavský na nohu Skučkovi, který dal skóre konečnou podobu a definitivně potvrdil naše třetí místo na turnaji - 8:2.

Sestava: Koudelka (21. Dařina) - Štochl (21. Hochman), Čížek, Jakab, Vltavský (21. Štochl) - Klouček, Skuček, Tomič, Věchtík (21. Vltavský) - Blecha, Trčka (21. Puczok)

Kromě třetího místo si také odvážíme cenu pro nejlepšího brankáře, kterou získal Adam Dařina.

Trenér Petr Vanko: "Dobrá příprava před dalším mistrovským utkáním. Měli jsme možnost pár věcí si vyzkoušet a jsem rád, že se nám podařilo vstřelit mnoho branek. Škoda utkání s Teplicemi, které rozhodly drobná i větší zaváhání a nám nezbývá než se z těchto chyb poučit a neopakovat je. Vrcholem týdne však zůstává domácí mistrák s o rok starším Meteorem, ve kterém chceme napravit svůj nevydařený první poločas v Sokolově."