Klokani s Budějovicemi smírně 2:2

Za vršovické se trefil Jan Moravec, v poslední minutě nastavení srovnával Jiří Kaufman.

Klokani s Budějovicemi smírně 2:2

Fotbalisté Bohemians ani ve třetím utkání v edenském vyhnanství nepoznali hořkost porážky a po remíze se Slavií a výhře nad Slováckem si svěřenci Pavla Hoftycha připsali další bod za remízu 2:2.

Vstup do utkání měli lepší hosté, kterým radost již ve třetí minutě utkání zkazila až tyč za již překonaným Sňozíkem. Poté se hra domácích přeci jen o něco zlepšila a gólově to mohl vyjádřit Moravec, který se ale po centru ze strany nedokázal ve vápně správně zorientovat. Hráče Bohemians jako by neproměněná šance znervózněla a začali kupit chyby. Právě jeden z errorů se objevil na kopačce Vladimíra Bálka, který nepřesně sklepl balon, a stál tak na počátku první gólové akce zápasu, kterou zužitkoval Ondrášek.

Již ve 27. minutě to se zelenobílými vypadalo ještě hůře. Hudson si potáhl balon a naservíroval ho do vápna Ondráškovi, který se ani podruhé tváří v tvář Radku Sňozíkovi nemýlil. Hoftych zareagoval střídáním Bálka za čerstvého Škodu a hra Bohemky šla viditelně nahoru. Ve 40. minutě prováhal vhodný moment k zakončení Hartig a v poslední minutě prvního dějství se již tribuny málem radovaly, když Škodova hlavička skončila na tyči. Radost by byla ale i tak předčasná - pískal se faul.

Do druhé půle oživil hru Vitalij Trubila, který svou aktivitou dělal obráncům soupeře problémy. A právě on byl na počátku akce, která vedla za snížením. Centr běloruského fotbalisty vlétl do mlýnice mezi Škodu a brankáře Kučeru. K následné dorážce se dostal Jan Moravec, který napodruhé dostal balon do budějovické sítě.

Bohemce rázem patřilo celé hřiště a více a více se pouštěla do útočných výpadů. Gejzír radosti vytryskl v 73. minutě. Nešpor přetlačil ve vzdušném souboji Kučeru, ale rozhodčí Drábek necitlivě odpískal mladé naději faul na brankáře. Aktivita Bohemky vygradovala v poslední minutě nastavení. Kaufman si zaběhl za chybující obranu, Kučerovi vysekl blafák jako odkoukaný od budějovické hokejové legendy Jiřího Lály a zajistil Klokanům alespoň bod za remízu 2:2.