Vysoká výhra rezervy nad Litolí pobavila fanoušky v Ďolíčku

Bohemians 1905 - FK Litol 5:0 (3:0).

Vysoká výhra rezervy nad Litolí pobavila fanoušky v Ďolíčku

Rezervu Bohemky v Ďolíčku podpořila opět více než tisícovka fanoušků, v oficiálních statistikách je uvedeno 1135 diváků. Fanoušci si přišli užít pohodové fotbalové dopoledne a očekávaný gólový příděl do sítě soupeře z Litole, který v letošní sezoně zatím nebodoval.

Roli favorita plnila rezerva od začátku zápasu, již v osmé minutě měl ke gólu blízko Hauer, po rohovém kopu vyrazil gólman reflexivně jeho hlavičku. První čárku na gólový účet zařídil ve 12. minutě Cissé po přímém kopu. A Bohemka pokračovala v náporu, o pět minut později vyslyšel skandování fanoušků Ibragimov a obul se z 20 metrů do střely, která se od břevna odrazila těsně před brankovou čáru. Další vyloženou šanci měl Potočný, když po přetaženém centru zcela osamocen trefil přesně gólmana. Po půlhodině hry se ke slovu poprvé vážně přihlásil také soupeř, zaskvěl se ovšem gólman Havránek. Další komplikace ve vývoji utkání v následujících minutách utnul Gröbl. Ve 36. minutě se individuálním průnikem z poloviny hřiště připomněl Cissé a z jeho akce vzešla gólová přihrávka na Gröbla, který zblízka bez problémů zakončil. Ve 43. minutě se opět měnilo skóre ve prospěch Bohemky, na centr zleva si naběhl Gröbl a hlavičkou zvýšil na 3:0.

Aktivita Bohemky na začátku druhého poločasu polevila a přestože měla Bohemka hru pod kontrolou, nevytvářeli si hráči v zelenobílém vyloženě šance. Fanoušky na tribunách dostaly do varu šance až po více než hodině hry. Nejdříve se dostal do velké šance Ibragimov a následně Ježdík, po jehož akci se míč dostal až do sítě, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Další branky se natěšení fanoušci Bohemky dočkali v 81. minutě, do vyložené šance dostal míč Kraus, který dostal prostor na hranici vápna, otočil se a podél gólmana zvýšil na 4:0. A nebylo to vše, v 87. minutě si gólman hostí nedůsledně pokryl míč a Rein jej dokázal zpod gólmana dostat a dopravit do branky. Přes protesty hostujícího gólmana byla branka uznána a kotel, již v první půli skandující "klokani, dejte jim bůra", se dočkal.

Rezerva Bohemky zatím neztratila ani bod, má i skvělou střeleckou bilanci a před výbornou kulisou v Ďolíčku se hráči věrným fanouškům odvděčují skvělými výsledky.