Souboj nervů vyhrálo Ústí

Utkání plné nepřesností rozhodl jeden gól.

Souboj nervů vyhrálo Ústí

Poprvé v sezoně Klokani neskórovali, poprvé neuspěli v zápase, kdy se to očekávalo. V dosavadním průběhu Gambrinus ligy Bohemians prohráli jen dvakrát, na hřišti Plzně a Jablonce, v obou případech se to dalo dle papírových předpokladů očekávat, v dalších zápasech Klokani uspěli. Ovšem proti Ústí nad Labem se čekal minimálně bod, ale přišla porážka, navíc nevýrazný výkon. „Na hráče jsme už před zápasem vytvářeli tlak, že je to důležitý zápas. Podobně k tomu přistupovalo i Ústí. Postavili jsme i ofenzivnější sestavu, naším cílem tady bylo bodovat,“ říkal po utkání trenér Pavel Hoftych.

Trenéři měli k dispozici kompletní kádr, chyběl jen doléčující se Cseh. Tentokrát postavili dva ofenzivní záložníky, po dobrém výkonu proti Českým Budějovicím dostal šanci i Trubila. V útoku se představilo agresivní duo Nešpor – Hartig. Ústí mělo velkou šanci v úvodu, Bohemka pak opáčila dvěma velkými možnostmi Moravce a Hartiga. „První půle nebyla špatná, ale nedali jsme šance. To jsou pro hráče psychicky náročné zápasy a většinou bývá pravidlem, že kdo dá gól, zpravidla vyhrává,“ vystihl kouč atmosféru tohoto zápasu. Ústí bylo nervózní, ovšem Bohemka se mu v nepřesnostech „úspěšně“ vyrovnala.

Ve druhém poločase přišla branka bohužel na straně domácích. Nikým nekrytý Volek se do míče opřel svoji slabší pravou nohou a z pětadvaceti metrů posadil míč do růžku Sňozíkovy branky. „Ústí bylo v tu chvíli na koni. My jsme nedokázali odpovědět, naopak jsme se utápěli v nepřesnostech. Potřebovali jsme zklidnit hru, ale nedařilo se to. Měli jsme na hřišti to nejzkušenější, co máme, stále jsme věřili, že to můžeme v tomto složení otočit. Bohužel ani jedno střídání tentokrát nevneslo oživení a my jsme odehráli nepovedený zejména druhý poločas,“ hodnotil utkání Hoftych.

Bohemka bude v reprezentační pauze na úrovni sestupových míst a má před sebou další důležité duely. „Budeme se soustředit hlavně na ligu. Čeká nás ještě pohár ve Varnsdorfu, tam bychom chtěli vidět i hráče, kteří nyní nehráli v základu, ale mají potenciál hrát ligu. Protože vidíme, že ne všichni si té šance váží a chceme mít možnost sáhnout do současného kádru i ze svých zdrojů,“ dodal Hoftych. Ve Varnsdorfu hraje Bohemka již tuto středu.