Zemřela legenda Bohemians, pan Miroslav Bičík

Jeden ze zakladatelů Klokanklubu nás opustil ve věku nedožitých 90 let.

Zemřela legenda Bohemians, pan Miroslav Bičík

Smutná zpráva dnes zasáhla zelenobílý klub. Řady Klokanů opustil jeden ze členů Společenství legend Bohemians, pan Miroslav Bičík. V únoru příštího roku by se dlouholetý zaměstanec Bohemians dožil kulatých devadesáti let.
Pan Bičík byl spoluzakladatelem fanouškovské organizace Klokanklub, který vznikl 22. února 1966.
"Slavia už tehdy měla svůj odbor přátel, a nás Vršováky, kteří jsme fandili Bohemce, docela míchalo, že nás sešívaní předběhli. A tak jsme ustavili Odbor přátel TJ Bohemians ČKD. Název Klokanklub vymyslel spisovatel a humorista Míla Švandrlík, velký fanda Bohemky. A vznik veřejně vyhlásil divadelní režisér František Laurin, otec známé herečky Sabiny. K Bohemce, i když tehdy kopala druhou ligu, se vůbec hlásila spousta známých osobností. Tak třeba předsedou Klokanklubu se stal herec Jiří Vala, našimi fandy byli kromě už zmíněných Laurina a Švandrlíka i komik Jaroslav Štercl, zpěvačka Eva Pilarová, herec Vladimír Šmeral a mnoho dalších," vzpomínal na šedesátá léta Miroslav Bičík v knize Bohemka milovaná a znovuzrozená.

Klub Bohemians 1905 uctí památku pana Bičíka minutou ticha před výkopem ligového utkání s Příbramí v Synot Tip Aréně i před nejbližším zápasem B-týmu v Ďolíčku.