B-tým: Prohra v boji o první místo

Rezerva smolně odevzdala vedení v divizi Domažlicím.

B-tým: Prohra v boji o první místo

Za příjemného sobotního dopoledne Ďolíček opět ožil zápasem B – týmu Bohemians. Soupeřem juniorky byla v přímém souboji o první místo divizní tabulky Jiskra Domažlice, která na druhém místě zaostávala o pouhý bod.

Zhruba tisícovka fanoušků se vedle nenapodobitelného prostředí vršovického svatostánku mohla těšit na posily z prvního týmu i na hrající legendu Dalibora Slezáka, který hru klokaní omladiny dirigoval z postu stopera spolu s Jiřím Rychlíkem.

V zápase samotném se zelenobílí mladíci snažili o pěknou kombinační hru s množstvím parádiček a vtipných přihrávek, i přes na pohled hezkou hru se však nedokázali dostat k vážnějšímu zakončení. V 18. minutě jako blesk z čistého nebe udeřila Jiskra, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Braun a hosté vedli 1:0. I přes stále silnější tlak domácích tímto stavem skončil i první poločas.

Od začátku druhého poločasu se svěřenci trenéra Hradeckého hnali za vyrovnáním a vedle pohledné hry přišly i šance. Ty největší měli střídající Vladimír Bálek, kterému se z úhlu nepodařilo procedit míč přes obránce na brankové čáře, a Hauer, který osamocený hlavičkoval jen nad Mezivovu branku. Hosté se soustředili na bránění výhodného stavu a vyráželi do nebezpečných protiútoků, takže se zapotil i Václav Marek v brance. Největší šanci hostů v druhém poločase měl Baleda, který se dostal přes Rychlíka a běžel sám na Marka, jenž ho však dokázal vystát a šanci zneškodnit.

S postupujícím časem byl tlak domácích pořád křečovitější a hosté se i za cenu zdržování a zvýšené tvrdosti ubránili až do konce. Poslední velké šance na vyrovnání spálili Gröbl s Potočným, a tak si Jiskra Domažlice odváží z Ďolíčku 3 body a vrátí se domů jako vedoucí klub divizní tabulky.