Klokani mají veledůležité body

Bohemka porazila Příbram brankou Štohanzla 1:0.

Klokani mají veledůležité body

Svěřenci Pavla Hoftycha stáli před duelem se Středočechy před těžkým úkolem. Dobře rozjetá sezona se v posledních třech kolech poněkud zadrhla a Klokani se namočili do sestupového bahna. Vystoupat o něco výš mohli v klíčovém duelu s Příbramí. To se nakonec povedlo, a tak se ve Vršovicích slaví zisk důležitých třech bodů.

Do prvního poločasu vlétli klokani aktivně a soupeř se prvních několik minut vůbec nemohl dostat na útočnou polovinu. Z tlaku ale nevyplynula žádná výraznější příležitost ke vstřelení branky, jen Kaufmanův pokus z přímého kopu by se dal nazvat šancí, a tak se osmělili hosté, když se v rychlém sledu dostali do šancí Klesa a Ibe, jejichž snažení si Sňozík pohlídal.

Prvního gólu se tak diváci v Synot Tip Aréně dočkali až ve 35. minutě, kdy Příbramská obrana zblokovala střelu pouze k Janu Štohanzlovi, který se tváří v tvář Hruškovi v brance hostů nemýlil. Bohemka ožila, přidala na agresivitě, což sice odnesli oba útočníci žlutou kartou, ale také si Štohanzl dokázal vypracovat další velkou šanci, kdy se po sprintu přes půl hřiště ocitnul znovu sám před Hruškou, ale tentorkát už skórovat nedokázal a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Ve druhém poločase se svěřenci trenéra Hoftycha více soustředili na udržení příznivého výsledku, ale postupem času zápas gradoval. Vše začal Kaufman, který si v 74. minutě obhodil Nohýnka a už mohl jít sám na branku. Příbramský obránce ho na poslední chvíli povalil, za což dostal pouze žlutou kartu. Od té chvíle bylo 3093 fanoušků svědky několika velkých šancí na obou stranách. Největší příbramskou měl Tarzcal, který nastřelil břevno Sňozíkovy branky a Ricka hlavičkující nad. Za Bohemku měli velké šance Škoda po rohovém kopu a Trubila, který přestřelil po krásně sehraném protiútoku. Úplně poslední obrovskou šanci měl Kaufman, který po centru Daniela Nešpora sám před brankou minul. Závěrečný tlak hostů už si pozorná obrana pohlídala a Bohemka tak udržela veledůležité vítězství.