Z Brna bez bodu

Bohemka doplatila na neproměňování šancí. 

Z Brna bez bodu

K zápasu devátého kola cestovali Klokani do Brna, které se v tu chvíli nacházelo na úplném dně ligové tabulky. Hráči Bohemky chtěli navázat na výkon z třicátého kola loňské sezony, kdy jsme v moravské metropoli vyhráli 2:1 po skvělém prvním poločase. I přes vynucené změny v sestavě Bohemka sehrála s Brňany vyrovnanou partii, kterou rozhodl veterán Richard Dostálek.

Přitom mohli Klokani velmi brzo vést. Jan Moravec nastoupivší na hrotu vyrukoval na obranu Moravanů s drzým napadáním a i díky jeho pohybu si v prvních pěti minutách zelenobílí vypracovali dvě čisté šance. Nejdřív Škoda uvolnil Kaufmana a Lejsal musel jeho jedovku krotit nadvakrát. Hned při další akci byli v čisté gólové šanci Škoda a Bartek, ale ani jeden nedokázal skórovat, i když na druhého jmenovaného zívala odkrytá brána. Poté se domácí oklepali a fotbal spadnul do ligového podprůměru, z něhož vyčuhovaly jen občasné náznaky šancí. Jedinou opravdovou gólovku Brna měl ve 38. minutě Střeštík, který donutil klečícího Sňozíka k hokejovému „kolotoči“. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu naskočili hráči Zbrojovky aktivně a už po dvou minutách měl Sňozík práci se střelou Dřížďala. Územní tlak Brna pokračoval, ale Klokani byli v obraně pozorní a nepustili je do žádné výrazné šance. Až do osmdesáté minuty, kdy se Střeštíkův centr po odrazu dostal až k Dostálkovi číhajícímu na zadní tyči a brněnský matador neměl problém svým pětašedesátým ligovým gólem rozhodnout. Bohemka se tedy vrací do Prahy bez bodu.