Proč neplatil Škodův gól?

Vytáhlý útočník Klokanů vstřelil gól, který správně nebyl uznán.

Proč neplatil Škodův gól?

Probíhá 4. minuta utkání a Bohemka v Brně přišpendlila domácí Zbrojovku před vlastní pokutové území a vypracovala si šanci, která zřejmě rozhodla o dalším průběhu utkání. Na počátku byl Dřížďalův aut, který se podařilo Klokanům získat. Poté se úplně osamocen rozeběhl po krásné kombinaci se Štohanzlem směrem k Lejsalovi Milan Škoda, ale jeho střelu vyrazil brněnský brankář k Bartkovi. Záložník Klokanů má před sebou téměř prázdnou svatyni, ale jeho pokus míří pouze do nohou obránce z jihomoravské metropole. Od něj se míč odráží zpět ke Škodovi, který střílí gól, který však není pro ofsajd uznán. "Z mého pohledu to ofsajd nebyl, protože míč šel od hráče soupeře a ještě navíc jsem byl na jeho úrovni," reagoval bezprostředně po utkání útočník Bohemians.

Dle výkladu pravidel, ale rozhodli rozhodčí naprosto správně, neboť Milan Škoda stál v ofsajdovém postavení, které se zásahem do hry proměnilo v ofsajd.

Ofsajdová pozice: Hráč je v ofsajdové pozici, je-li současně: na soupeřově polovině hrací plochy a blíže k soupeřově brankové čáře než míč a blíže k soupeřově brankové čáře než předposlední hráč soupeřova družstva (nemusí to být brankář!). Sama o sobě není ofsajdová pozice důvodem k přerušení hry.

Ofsajd: Hráče, který je v ofsajdové pozici, považuje rozhodčí za hráče v ofsajdu, jestliže v okamžiku, kdy míčem zahraje nebo se míče dotkne jeho spoluhráč, se podle názoru rozhodčího aktivně zapojí do hry.