Bohemka přivítá v Edenu ostravský Baník

"V abnormálně vyrovnané tabulce je každý bod důležitý," říká před utkáním s posledním celkem tabulky Pavel Hoftych.

Bohemka přivítá v Edenu ostravský Baník

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou v plné přípravě na svého dalšího ligového soupeře, kterým bude v neděli Baník Ostrava. Poslední celek tabulky se v Synot Tip areně představí od 17 hodin.

Bohemka v posledním kole zaváhala, když prohrála v Brně. Po utkání mrzely Pavla Hoftycha hlavně neproměněné šance jeho týmu. "Bylo to trestuhodné, a tak jak to bývá, nás sestřelil veterán Dostálek," žehral na špatnou koncovku lodivod vršovických. Nyní si zelenobílí mohou náladu vylepšit při utkání se slezským týmem. Tomu se vůbec nepovedl vstup do soutěže a po devíti odehraných kolech je až na poslední, šestnácté pozici. "V této abnormálně vyrovnané tabulce je každý bod velmi důležitý. O umístění Baníku samozřejmě víme, ale jsme si vědomi, že kvalita jeho kádru určitě neodpovídá tabulkovému postavení," sdělil Pavel Hoftych.

Utkání je zajímavé i v tom, že fanoušci Bohemians přerušili pro toto utkání svůj bojkot a Bohemku přijdou do Edenu podpořit. V oficiálním prohlášení Ultras Bohemians stojí toto: "Ultras oficiálně přeruší bojkot pro tento zápas jako vyjádření podpory návratu klubu do Ďolíčku a aktivit Desítky pro domácí.“ 

Podle posledních zpráv se na utkání chystají i fanoušci jiných klubů než příznivci obou nedělních soupeřů. "My si na stadionu vážíme každého fanouška a budeme rádi, když vytvoří fotbalovou atmosféru tomuto atraktivnímu zápasu. Nemáme problém s tím, že na zápas přijdou i fanoušci jiných klubů, je však hlavně v jejich režii, jak nedělní duel pojmou. Pokud vytvoří skvělou atmosféru, tak budou vnímáni jen v pozitivním světle. Věříme, že nevzniknou nějaké nepřístojnosti, protože by se pak celá akce otočila proti fanouškům, což určitě ani jedna strana nechce," uvádí tiskový mluvčí Bohemians 1905 Jaroslav Köstl.

Bohemka jde naproti fanouškům a na nedělní utkání zlevnila vstupné. Na dlouhé tribuny bude stát lístek 200 Kč, na tribuny za brankami 100 Kč. Kdo navíc předloží vstupenku ze zápasu s Baníkem, dostane na koupi permanentní vstupenky 20 procent slevu. Brány stadionu v pražském Edenu se otevřou již v 15.00 a tentokrát nebudou moci fanoušci z bezpečnostních důvodů mezi sektory procházet. Pokladny budou otevřeny od 10:00.  "V neděli bude v Edenu přítomna přestupková komise, která bude případné prohřešky řešit ve zkráceném řízení přímo na místě," informuje o dalším opatření Jaroslav Köstl.

Duel Bohemians 1905 - FC Baník Ostrava má výkop již tuto neděli od 17.00 v Synot Tip areně.

Kdo bez klokaního fotbalu nevydrží až do nedělního podvečera, tak určitě zavítá na naši rezervu, která ve vršovickém Ďolíčku přivítá juniorku Sezimova Ústí. Utkání začíná v již tradičním termínu, kterým je sobota 10.15.