Oba trenéři byli po zápase spokojení

"Baník je stále Baník," ocenil bod se soupeřem z Ostravy trenér Bohemians Pavel Hoftych.

V zápase, kdy byla občas hlavní pozornost věnována dění mimo hřiště, se Bohemka s Baníkem rozešly smírně. Oba týmy chěly v Synot Tip aréně vyhrát ale s konečným výsledkem nakonec panovala spokojenost u obou trenérů.

Na tiskové konferenci byla na obou trenérech vidět úleva. Bylo patrné, že ani jeden tým nechtěl prohrát. Baník se alespoň na skóre odpoutal ode dna tabulky, Bohemka si udržela neporazitelnost v Edenu. „Byli jsme svědky rušného a zajímavého utkání, ve kterém padly dvě pěkné branky. Byli jsme dobře připravení na způsob hry Bohemky. Za dnešní výkon se nemusíme stydět, ale jsem zklamaný, že jsme nedokázali vedení udržet. Nicměně jsme dneska předvedli bojovný výkon s prvky kvality. Musíme však stále pracovat na finální fázi, kde máme problém. Ale i v této činnosti se zvedáme. To, že už nejsme poslední je pro nás velká psychologická vzpruha,“ byl si vědom důležitosti bodu ostravský kouč.

Trenér Hoftych si pochvaloval odhodlání svých hráčů, kteří vybojovali remízu. „Chtěli jsme vyhrát, stejně jako Baník, ale i remízu bereme. Baník je pořád Baník a bod proti němu je vždy cenný. Bylo to trošku bláznivé utkání a pro hráče bylo těžké udržet koncentraci,“ všímal si Hoftych i mimofotbalových aktivit, které se souběžně se zápasem děly. 

Záměr Klokanů pro dnešní utkání byl jasný, avšak nedařil se praktikovat. „Chtěli jsme se dostávat za obranu, ale kazili jsme si to sami svou přílišnou zbrklostí a malou agresivitou. V druhé půli nám Baník dělal problémy zejména po naší levé straně," nebyl spokojen Hoftych, který jako klíčový viděl brzký vyrovnávací gól Kaufmana. " Důležité bylo, že jsme na inkasovaný gól stačili poměrně rychle reagovat, pak už bychom to měli těžké. Dotáhli jsme tedy zápas do remízového stavu, který je podle mě spravedlivý,“ zhodnotil duel s moravskoslezským klubem lodivod vršovických.