Dočká se Boleslav dalšího překvapení?

V neděli se od 17.00 představí Klokani v Mladé Boleslavi.

Dočká se Boleslav dalšího překvapení?

S příjemnými vzpomínkami se fotbalisté a fanoušci Bohemky vydají do města aut na utkání 11. kola Gambrinus ligy. Proč taky ne, když nám Středočeši v minulé sezoně odevzdali šest bodů při skóre 3:0 pro zelenobílé. Každý Klokan se dodnes usměje při vzpomínce na krásný gól Jana Štohanzla, kterým vršovický záložník v posledních vteřinách loňského střetnutí naplno rozdmýchal šance na záchranu. V „jarním“ zápase na Strahově se pak Kaufman a znovu Štohanzl podepsali pod výhru 2:0.

Příznivá bilance z posledních dvou utkání však rozhodně neznamená, že je Bohemka v utkání favoritem. Domácí mají po deseti odehraných kolech 16 bodů a tlačí se na špici ligové tabulky, což potvrdili i v minulém kole, kdy na Spartě přišli až v závěru o vítězství. „Boleslav má velmi kvalitní a zkušený celek. Loni jsme tam vyhráli nádhernou brankou Honzy Štohanzla a i letos bychom chtěli Boleslav něčím překvapit, takže se zodpovědně nachystáme na nedělní souboj,“ říká o soupeři trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Trenér Středočechů Karel Stanner bude postrádat hlavně dlouhodobé marody Kyselu, Zahustela a Hrdličku. Mimo je Brunclík a australský reprezentant Bulut. Na trávníku se ale nejspíš objeví někdejší opora Klokanů Radek Šírl, který se po návratu z Ruska rozhodl obléci dres s modrými pruhy namísto zelených. Bohemku žádné výrazné zranění netrápí, ale Pavel Lukáš, Igor Držík a Lukáš Hartig si musí dávat pozor před čtvrtou žlutou kartou znamenající distanc v dalším zápase.

Vzhledem k blízkosti Mladé Boleslavi se dá očekávat slušná návštěva pražských fanoušků. Ti si však nebudou moci tentokrát zajistit lístky v předprodeji. Vstupenky do sektoru hostí v hodnotě 100 Kč budou k dostání přímo v přilehlých pokladnách, které se otvírají hodinu a půl před výkopem, tedy v 15.30.