"Nezasloužili jsme si prohrát," míní Hoftych

Ohlasy trenérů po utkání v Mladé Boleslavi.

„Nechte mě vydechnout, mám tep tak dvě stě dvacet“. První slova trenéra středočeských fotbalistů Karla Stannera jasně vypovídají o napínavosti nedělního utkání, ve kterém nakonec modrobílí potvrdili roli favorita až díky penaltě v úplném závěru.

I přes šťastný konec ale nemohl být Stanner spokojen hlavně s hrou svých svěřenců v prvním poločase. „Náš výkon nebyl takový, jak jsme očekávali. Nedokázali jsme se vyrovnat s rychlými brejky Bohemky a koledovali jsme si,“ hodnotil výkon v prvním dějství. „Ve druhém poločase jsme přešli na hru se třemi záložníky a díky střídání se hra změnila. Hráči si šáhli na dno a musím je pochválit za morálku a vůli po vítězství,“ hledal na závěr pozitiva boleslavský kouč.

Pavel Hoftych pochopitelně tak spokojený být nemohl. „Byl to hezký zápas, ve kterém oba týmy chtěly vyhrát. Naši hráči podali velmi kvalitní výkon a prohrát jsme si nezasloužili,“ zhodnotil zápas trenér Klokanů. Utkání velmi ovlivnila střídání na obou stranách. Zatímco střídající hráči v domácím mužstvu hru oživili, klokani nastoupivší v průběhu zápasu nedokázali naplnit očekávání. „Nucené střídání útočníků nám uškodilo, protože střídající hráči je nezastoupili. Oslabil nás hlavně odchod Hartiga, protože je to hráč s vítěznou morálkou,“ mrzelo trenéra stažení dvougólového střelce.

Pozornosti novinářů neunikl ani rozpačitý výkon Radka Sňozíka. Od trenéra se ale kapitán Klokanů dočkal zastání: „Radek určitě neměl svůj den, ale ve spoustě zápasů nás naopak podržel a u gólmana je to vždycky složité. On sám ví nejlíp, jestli udělal chybu,“ uzavřel tiskovou konferenci trenér Bohemians.