Skvělá závěrečná půlhodina přinesla tři body

Po matném prvním poločase předvedli Klokani skvělý výkon a porazili Liberec 3:1

Skvělá závěrečná půlhodina přinesla tři body

V netradičním termínu pátečního podvečera se Bohemka představila ve 12. kole Gambrinus Ligy proti Slovanu Liberec, který mohla v případě výraznějšího vítězství předstihnout v tabulce. Severočeši v novém ročníku spoléhají především Jiřího Štajnera, který se vrátil "domů" po letech v Hannoveru a jeho zkušenosti byly na hřišti znát.

Bohemka V Synot Tip aréně ještě neprohrála a klokani nastoupili do první půle s předsevzetím tuto sérii prodloužit. Hned v šesté minutě mohl Martin Nešpor využít nedorozumění libereckého brankáře Bičíka s obranou. Míč se od něj ale odrazil daleko od opuštěné branky a to byl po hříchu poslední vzruch před brankou Severočechů v první půli. S přibývajícími minutami se do hry začali daleko více dostávat hosté. Především Bosančič a Štajner připravili svými individuálními průniky zelenobílé obraně několik horkých chvilek. Ta nejhorší přišla ve 26. minutě, když po Štajnerově průniku a centru uvolnil Bosančič Breznaníka, který procedil míč do branky a svým prvním gólem v první lize poslal Liberec do vedení. Ve stejnou chvíli musel Pavel Hoftych ze hřiště stáhnout Kaufmana a Klokani se až do konce půle nemohli pořádně najít na hřišti, takže do kabin odcházeli spokojenější modří.

Začátek druhého poločasu rozhodně nenapovídal, že budou diváci v Synot tip Aréně svědky příběhu se šťastným koncem. Bohemka sice měla územní převahu, ale její hráči se nedokázali dostat do vážnějšího zakončení. Ve chvíli, kdy se Liberec začal soustředit na obranu ale nastal obrat. Vše začal nepovedený přímý kop Trubily, který obrana Severočechů odvrátila. K odraženému balonu se ale na hranici pokutového území dostal Držík a krásnou ranou vyrovnal. Od té chvíle bylo Klokanů plné hřiště. Pavel Hoftych povzbudil touhu po vítězství nasazením třetího útočníka Škody a šťastnější ruku mít nemohl. Čerstvý dlouhán si po dvou minutách na hřišti naběhl na centr a nadvakrát hlavičkou strhnul vedení na stranu zelenobílých. Poslední hřebík do liberecké rakve pak zatloukl Lukáš Hartig. Svou pověstnou bojovností získal na polovině míč, přehodil Bičíka vyběhnuvšího na hranici velkého vápna a jeho práci dokončil Martin Nešpor, který zakončoval z metru do prázdné branky.

Bohemka tak po skvostné závěrečné půlhodině otočila zápas s Libercem a přeskočila svého dnešního soupeře v ligové tabulce.