V neděli v Olomouci, příště v sobotu se Spartou

AKTUALIZOVÁNO. Bohemka zná již termíny posledních dvou zápasů první poloviny soutěže. Na podzim se předehrává i 16. a 17. kolo.

V neděli v Olomouci, příště v sobotu se Spartou

Fanoušci Bohemky se společně s fotbalisty chystají na podzimní finiš Gambrinus ligy. Bohemka je na 10. místě, což je oproti jiným ročníkům výrazný pokrok. Také v tabulce vstřelených branek udělala výrazný posun dopředu a během dvanácti kol nastřílela čtrnáct branek. Nicméně vyrovnanost soutěže nenechává nikoho v klidu. Třináct získaných bodů rozhodně nedává jistotu klidného přezimování, a proto bude velmi důležité, jak Bohemka zvládne konec podzimní části. Čeká ji však těžký los.

Již tuto neděli jedou Klokani do Olomouce. Od 17 hodin zde hrají se Sigmou, která je v tabulce na druhém místě a zdobí ji skvělá ofenziva. "K utkání jedeme už v sobotu. Přistupujeme k němu s maximální důležitostí, i když víme o síle soupeře," říká trenér Pavel Hoftych. Ani za týden to nebude o mnoho jednodušší, Klokani hrají proti třetímu týmu tabulky. Ve 14. kole změří Bohemka síly v pražském derby se Spartou. Atraktivní duel vysílá Česká televize na programu ČT 4 SPORT. Zápas začíná v sobotu 30. 10. v 18.20. První polovinu soutěže zelenobílí zakončí v Teplicích v neděli 7. 11. od 17 hodin.

Ovšem tím fotbalový podzim nekončí a budou se předehrávat ještě dvě kola. O víkendu 13. a 14. 11. hraje Bohemka doma proti Hradci Králové. Přesný termín tohoto zápasu bude známý během příštího týdne. "V tomto kole hrajeme my i Slavia domácí zápasy, takže se musíme na jeden stadion vejít během jednoho víkendu. Mezi našimi zápasy musí být jeden den pauza. Na svazu o tom vědí, takže to dle toho nasadí," upřesňuje Lukáš Přibyl, ředitel klubu. 

Na podzim se odehraje i 17. kolo, protože jednadvacítka postoupila na ME a na jaře by se muselo začínat již v první polovině února. Bohemka se ještě před Vánoci představí jednou doma, a to 21. 11. proti vedoucí Plzni.

Fotbalové jaro pak začne poslední únorový víkend, Bohemka pocestuje na hřiště Slovácka.