Derby se blíží

V sobotu od 18.20 přivítá Bohemka Spartu.

Derby se blíží

Hráči i fanoušci Bohemky se už připravují na sobotní podvečer, kdy v posledním pražském derby letošního ligového podzimu přivítají Spartu Praha. Mezi oběma fanouškovskými tábory panuje dlouholetá rivalita, takže se publikum v Synot Tip Aréně i u televizních obrazovek může těšit na zajímavém dění nejen na hřišti, ale i v hledišti.

Výjimečnosti sobotního utkání si je vědom i trenér Bohemians Pavel Hoftych: „Vždycky je to trochu svátek, když přijede Sparta, navíc jako aktuální mistr. Máme ke Spartě respekt, ale určitě z ní nemáme strach. Už jsme si zkusili, že hrát můžeme opravdu s každým. Budeme se snažit navázat na naše dobré výkony a Spartu překvapit,“ plánuje Hoftych, který se v sobotu bude muset obejít bez Jiřího Kaufmana, kterého stále trápí svalové zranění ze zápasu s Libercem. Hned 4 hráči Bohemky - Hartig, Martin Nešpor, Držík a brankář Sňozík - jsou navíc v ohrožení kvůli případné čtvrté žluté kartě.

Na důležitosti přidá sobotnímu derby i situace v tabulce, která je po třinácti kolech nevídaně našlapaná a 10 týmů v její dolní části se tísní v rozmezí pouhých čtyř bodů. "Dvakrát vyhrajete a málem hrajete o poháry, dvakrát prohrajete a jste v boji o záchranu,“ glosuje s trochou nadsázky ligové pořadí trenér Klokanů. 

V minulé sezoně nedokázali Klokani Spartě vstřelit ani gól, přesto ze vzájemných střetnutí neodešli s prázdnou. V podzimním duelu uhráli na Letné díky skvělému výkonu obrany v čele s Markem Niklem bezbrankovou remízu. Na jaře pak ve strahovském azylu Bohemka prohrála 0:2 po brankách Holendy a Žofčáka.

Sparta je sice úřadujícím mistrem Gambrinus ligy, ale v letošní sezoně si zatím nepočíná nijak suverénně. Po nevydařené kvalifikaci do Ligy mistrů dokázala v posledních týdnech ztratit dvoubrankový náskok v zápase Evropské ligy proti Lausanne, vypadnout z domácího poháru na hřišti Sokolova a na třetím místě Gambrinus ligy ztrácí na první Plzeň devět bodů. V posledním utkání však rudí v posledních deseti minutách otočili zápas v Liberci, kde nakonec vyhráli 2:1.

Pro několik hráčů na obou stranách bude mít zápas pikantní příchuť. Branku Bohemky hájili Jaromír Blažek i Lukáš Zich. Odchovancem Klokanů je i mladý útočník Václav Kadlec. Naopak rudý dres oblékalo několik hráčů Bohemians. Nejznámějším je zřejmě Lukáš Hartig, který za Spartu skóroval i v Lize mistrů. 

Potvrdí Sparta své probuzení z Liberce, nebo Bohemka udrží neporazitelnost na domácím hřišti? Odpověď se začne rýsovat v sobotu po šesté hodině odpoledne. Vstupenky jsou k dispozici na pokladnách Synot Tip Arény, nebo prostřednictvím on-line nákupu.