Bohemka přišla o domácí neporazitelnost.

Jedinou branku bojovného zápasu vstřelil Kweuke.

Bohemka přišla o domácí neporazitelnost.

Pod dohledem televizních kamer přivítala Bohemka ve čtrnáctém kole Gambrinus ligy Spartu. Trenér Pavel Hoftych udělal do zápasu několik změn v sestavě. Na levém kraji obrany nastoupil Martin Cseh, kterého na stoperu zaskočil Pavel Lukáš. V útoku pak od začátku bojovala trojice Hartig, Martin Nešpor, Škoda.

V útoku Sparty nastoupil místo v týdnu nemocného Wilfrieda Kweuke a právě ten měl na svědomí první vzrušení v zápase, když v sedmé minutě natáhl ke střele z velké dálky a utěšenou ranou nastřelil břevno branky Radka Sňozíka. Další vzrušení v Synot Tip Aréně měl na svědomí také hráč v rudém, ale radovat se mohli Klokani, když ve 14. minutě Manuel Pamič namířil přímo pod Blažkovo břevno. Gólman Sparty ale proti svému spoluhráči vytáhl skvělý zákrok a stav zůstal nezměněn. Postupem času se Klokani začali dostávat do hry a několikrát mohli využít chyb letenské obrany. Vždy však scházel krok navíc či lepší zpracování. 

Po půlhodině se Sparta opět dostala do šancí. Nejdřív Sňozíka vystrašila střela Kadlece těsně mimo a po pár minutách trefil Kweuke opět břevno, tentokrát po rohovém kopu. Soupeř měl platonický tlak, ale poslední velkou šanci měla Bohemka, když po přímém kopu zakončovali Držík a Hartig, ale Blažek si s šancí poradil, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu. Mezi Klokany však už nebyl Jan Štohanzl, který se v průběhu hry zranil a byl nahrazen Trubilou.

Druhá půle začala únikem Kweukeho, který se ve vápně po kontaktu s Niklem skácel k zemi a dožadoval se pokutového kopu. Rozhodčí Zelinka ho ale po konzultaci s pomezním nevyslyšel. Útočník Sparty ale nelitoval dlouho. V 55. minutě si totiž naběhl na centr Podaného z levé strany, neomylně poslal míč za záda Sňozíka a Sparta vedla 1:0.

Vstřelený gól Spartu uklidnil a v další fázi utkání se její hráči snažili držet míč na svých kopačkách, z čehož pramenilo několik nebezpečných situací. Za zmínku stojí několik střel Kadlece, který ale nikdy netrefil branku. Bohemka se s přibývajícími minutami snažila tlačit do útoku. Klokani byli aktivnější v napadání a vypracovali si několik slibných situací. Žádnou z nich však nedokázali dotáhnout do gólové šance. Největší příležitost měl střídající Cissé, který svou dalekonosnou střelu zacílil těsně vedle. Sparťanští hráči si i přes velkou domácí snahu závěr pohlídali a výsledkem 0:1 připravili Bohemku o domácí neporazitelnost.