Bohemka veze výhru z Teplic

Odpovědný výkon byl odměněn výhrou 2:0 na hřišti favorita. Branky dali Škoda a Štohanzl.

Bohemka veze výhru z Teplic

V patnáctém kole zavítala Bohemka do Teplic. Soupeřem jí tentokrát nebylo Ústí nad Labem, ale skutečně domácí tým. I ve slepované sestavě odehrála Bohemka důstojnou partii, ve které se díky zodpovědnému výkonu nakonec raduje ze tří bodů.

Kvůli karetnímu trestu nemohli nastoupit Hartig a Držík, na lavičce zůstal Jindřišek, a Kaufman je stále zraněný. V základní sestavě s Csehem na kraji obrany a Cissém ve středu pole tedy nastoupili Klokani vzdorovat teplickému tlaku. A ten v první půli přišel. První velkou šanci měl Zoubele, který se dostal k míči vyraženému Sňozíkem, v jasné šanci však ale trefil pouze nohy muže ve fialovém. Znovu se Zoubele připomněl hned o čtyři minuty později, když šel sám proti Sňozíkovi. Jeho obhození ale skončilo vedle a penaltu si nevymodlil. Poté přišly velké chvíle Mahmutoviče, který měl během 20 minut čtyři velké příležitosti, z nichž ale žádná neskončila gólem i díky Radku Sňozíkovi, který vytáhl několik fantastických zákroků.

Bohemka trpělivě čekala na svou příležitost a ta přišla ve 34. minutě, když se při ojedinělé akci Klokanů přizvednutý centr Daniela Nešpora dostal do vápna ke Škodovi, který se hlavou nemýlil. A jelikož Tepličtí i díky skvělé defenzivní práci Klokanů nedostali šanci odpovědět, skončil poločas překvapivě 1:0 pro Bohemku.

Druhá půle napínavého duelu měla podobný průběh. Tepličtí byli usazeni na útočné polovině a tlačili. Klokani trpělivě bránili a čekali na šanci. Největší příležitosti měli Tepličtí po rohových kopech. První závar vyřešil Radek Sňozík pomocí tyče a břevna, při druhé příležitosti hlavičkoval Rosa těsně vedle. Jednu ze svých mála šancí Bohemka bezchybně využila. V 76. minutě se ke přímému kopu z úhlu postavil Jan Štohanzl a jeho pokus po teči obránce skončil v Grigarově brance.