Zlaté body, pochvaloval si Hoftych

Klokani poprvé venku zvítězili

Po prvním vítězství na hřištích soupeřů zářil Pavel Hoftych spokojeností. Přesto si byl vědom, že měli Klokani na severu Čech hlavně v počátku utkání velké štěstí. „Přežili jsme hodně těžký začátek zápasu, kdy nás podržel Sňozík, který dnes působil klidně a své rozpoložení přenášel i dále na mužstvo. Teplice měly několik zajímavých situací, ale to, že je náš soupeř neproměnil, nás zřejmě nakoplo. Dostali jsme se do zápasu a hrozili jsme zejména z brejkových situací. V tom nám trošku scházel Martin Nešpor, který musel vystřídat,“ litoval Hoftych ztráty mladého talentu. Podle nejčerstvějších zpráv by však zranění mladého forvarda nemělo být vážnějšího charakteru. „Vypadá to na natažení vazů. Zítra ráno budeme moudřejší,“ sdělil lékař týmu Luboš Ptáček.

Trenér hostujícího celku si byl velmi dobře vědom důležitosti tří bodů. „Tabulku každý vidí, ty body jsou záchranářské a tudíž zlaté. Do každého zápasu jdeme pro tři body, ale občas to prostě nevyjde,“ hovořil s nadsázkou lodivod Vršovických a pokračoval celkovým hodnocením: „Byl to těžký zápas na těžkém terénu. Hráči bojovali o každý centimetr prostoru. Je vidět, že naše hra se posunula. Odvádíme maximum, snažíme se hrát kvalitní fotbal,“ uzavřel své hodnocení spokojený Hoftych.

Domácí trenér Jiří Plíšek pochopitelně nemohl být s výsledkem příliš spokojený. „Bylo to nešťastné utkání. Dostali jsme soupeře pod tlak a vypracovali si šance. Ty jsme ale neproměnili a to rozhodlo,“ zhodnotil trenér, kterému u jeho svěřenců chybí hlavně větší fotbalovost. „Se silnými soupeři můžeme stavět na obraně a taktických věcech, ale když přijede soupeř hrát ze zabezpečené obrany, zvrhne se zápas ve válku, kterou dnes Bohemka vyhrála.“ Díl odpovědnosti za prohru vidí Plíšek i ve svých hráčích. „U obou gólů jsme Bohemce asistovali. Hlavně Matěj Siva měl podíl na obou brankách.“ I přes tři porážky v řadě neztrácí Plíšek optimismus. „Chce to nadhled a trpělivost k další práci. Kdybych si připouštěl ohrožení, nemůžu tu práci dělat,“ uzavřel tiskovou konferenci teplický trenér.