Rezerva vyhrála v Táboře

Výhru 1:0 zařídil krásnou ranou Květoň.

Rezerva vyhrála v Táboře

Ve 14.kole divizní skupiny A rezerva Bohemky potvrdila své podzimní tažení. V Táboře vyhrála 1:0 a před posledním utkáním podzimu má na svém kontě již 31 bodů, což dává mladíkům v zelenobílém absolutní klid pro jarní část. Bohemce patří 2.místo, pět bodů za Domažlicemi. „Naším cílem není za každou cenu bojovat o postup, ale připravit kluky pro A-tým,“ říká Václav Hradecký, který společně s Daliborem Slezákem B-tým vede.

Taková bilance je v novodobé historii B-týmu nevídaná. „Máme relativně úzký kádr. Hodně spolupracujeme s A-týmem a kluci, kteří k nám přijdou, tak to nepovažují za trest, ale za výzvu. Podívejte se třeba na Milana Škodu, který byl na týden přeřazen do béčka, rozhodl gólem utkání se Strakonicemi a teď od té doby zařídil dvakrát výhru áčka a jeho výkony šly nahoru,“ doplňuje trenér Hradecký důležitou úlohu béčka. „Tým se hodně omladil, všichni kluci mají možnost poznat dospělý fotbal a mají před sebou motivaci, že když se jim bude dařit, tak mohou jít ještě výš,“ říká Václav Hradecký.

Nyní navíc ve stejný den hrál A-tým v Teplicích, takže do Tábora vyrazili mladíci jen s jedním hráčem A-týmu Igorem Držíkem, který měl trest za čtyři žluté karty. Navíc se k béčku připojili i dorostenci Malý a Budínský. Vývoji zápasu pomohl rychlý gól, když se Ladislav Květoň skvěle uvolnil a nádherně pověsil míč pod břevno. Od 2.minuty Bohemka vedla a odolávala několika šancím soupeře. Skvěle chytající Jiří Havránek ale ani jednou nekapituloval a štafetu poté předal i kolegovi Radku Sňozíkovi, který podobně vychytal i utkání v Teplicích.

Prostě neděle Bohemce skvěle vyšla na jihu i na severu a gólmani byli hvězdami. Béčko vyhrálo v Táboře a áčko v Teplicích. Poslední zápas podzimu odehraje rezerva v sobotu 13.11 v 10:45 na umělé trávě na Šeberově proti TJ Koloveč.