Obrození střelce Škody: 4 góly v pěti zápasech

"Přeřazení do rezervy mi pomohlo," uznává vytáhlý forvard.

Obrození střelce Škody: 4 góly v pěti zápasech

Není to tak dávno, co se jméno Milana Škody objevilo ve výčtu adeptů reprezentačního dresu. Vytáhlý útočník pražských Bohemians dokonce figuroval v širší nominaci národního týmu. Poté však nastal výkonnostní propad, který se zastavil až v divizním B-týmu. Nyní se syn střelce z osmdesátých let drápe nahoru a vypadá to, že konečně nalezl střelecké kopačky. V posledních pěti zápasech zatížil konto soupeřících brankářů čtyřmi trefami.

Milan Škoda patří dlouhodobě k nejvýraznějším postavám současných Bohemians 1905 a k vůbec nejlepším střelcům Klokanů. Někdejší kouč Bohemky Zbyněk Busta přeškolil vytáhlého hráče ze stopera na útočníka a ten se odvděčoval důležitými góly. Škodův střelecký apetit mu vynesl přezdívku "Peter Crouch" a mladý nadějný útočník dál strašil brankáře soupeřů. V loňském roce se dokonce objevily nabídky z obou pražských "S", ale Škoda zůstal věrný zelenobílému dresu. Strmě stoupající kariéru však zastavil výkonnostní propad. Škoda přestal v úvodu této sezony patřit mezi nepostradatelné hráče a vytratil se ze sestavy Vršovických. Po zápase v Mladé Boleslavi přišel úplný pád na dno. V pondělí se Škoda hlásil na tréninku B-mužstva. "Nebylo to příjemné, byl jsem naštvaný, ale to mi paradoxně pomohlo. Nakoplo mě to," říká Škoda, který v mužstvu trenéra Václava Hradeckého vydržel pouze týden. Juniorku čekal domácí zápas se Strakonicemi a Milan Škoda byl v základní sestavě Pražanů. Jedinou brankou utkání rozhodl a mohl se radovat ze svého prvního soutěžního gólu v sezoně. "Škoďáka jsme do rezervy poslali, protože jsme nebyli spokojeni s jeho prací. Potřebovali jsme, aby si trošku pročistil hlavu. Dnes můžu hodnotit tento krok jako velmi přínosný," uvedl trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Po zápase se Strakonicemi se Škoda vrátil do kabiny ligového mužstva a začal úřadovat. V roli střídajícího hráče rozhodl po pár minutách pobytu na hřišti důležité utkání s Libercem. Vstřelený gól mu dodal patřičné seběvědomí a i nadále pokračoval ve výborných výkonech. Skvěle si počínal v Olomouci, kde sice Bohemka na body nedosáhla, ale Škoda patřil k nejlepším hráčům a vstřelil svůj další gól. I v zápase se Spartou dřel, ale střelecký prach mu tentokrát zvlhl a svou úspěšnou minisérii přerušil. Že výborné výkony v posledních týdnech nebyly náhodné, potvrdil v Teplicích. Skvěle kryl v útoku balon a dával tak oddechnout zatížené obranné řadě. Navíc ve 34. minutě potvrdil svůj výborný výběr místa. Stál přesně tam, kde měl a vstřelil vítězný gól zápasu. Navíc v závěru běžel sám na Grigara, ale jeho lob skončil pouze na břevně teplické branky. "Musím říct, že mě to štve. Ještě nikdy jsem v lize nevstřelil dva góly a teď jsem na to měl skvělou příležitost," litoval obrozený střelec po utkání, ale nad vše postavil bodový zisk: "Jsou to ohromně důležité tři body. My jsme doma ztratili body se Spartou a tady jsme to chtěli odčinit. Jestli je pro mě překvapení, že jsme v Teplicích vyhráli? Překvapení to není, protože my jsme sem vyhrát přijeli," tázal se a odpověděl si sám Škoda, který má na svém kontě deset ligových branek.
Načne druhou desítku v příštím zápase s Hradcem?