Klokani udolali Hradec

V napínavém zápase Bohemka porazila Východočechy 1:0. Vítězství zajistil znovuzrozený střelec Škoda.

Klokani udolali Hradec

Před kamerami sportovního kanálu Sport 2 se Klokani představili v 16. kole Gambrinus ligy. Jejich soupeřem byl tentokrát nováček z Hradce Králové, před nějž se Klokani mohli v ligové tabulce v případě vítězství dostat. Po dramatické bitvě se to nakonec podařilo.

Zápas začal v rychlém tempu a už ve druhé minutě byl Radek Sňozík v permanenci, když musel vytěsňovat na roh dalekonosnou střelu Fishera z volného kopu. V dalších minutách sice na hřišti nechybělo nasazení a množství osobních soubojí, zato šancí se nedostávalo. V největší příležitosti první půle se po nedorozumění hradecké obrany ocitl Škoda, ale z velkého úhlu dostal míč pouze před branku, kde už si s ním hosté poradili. Zbytek poločasu se odehrál od vápna k vápnu a jen Fisher a Štohanzl se dostali díky střelám z dálky k zaznamenatelnému zakončení. A když se na konci poločasu nedokázali zorientovat útočníci po zmatcích v obranných řadách obou mužstev, skončil první poločas bez branek.

Jestli se dal první poločas označit jako nudný, ten druhý nabídl úplně všechno, co si může fotbalový fanoušek toužící po dramatu přát. Vše začalo nenápadně karetní hrou, kterou postupně rozehrával sudí Adámek. Právě kvůli ohrožení druhou žlutou kartou musel Pavel Hoftych sáhnout k prvnímu střídání, když Trubilu nahradil Martin Nešpor. Po hodině hry se 3916 fanoušků fanoušků v Synot Tip Aréně konečně dočkalo gólu. Moravec vybojovaný míč přenechal Hartigovi, na jehož nadýchaný centr si naběhl Milan Škoda a svou pátou brankou v posledních týdnech poslal Klokany do vedení.

Sotva se kotel přestal radovat, přišly další zajímavé situace. Jeden z hradeckých hráčů zavinil srážku obou Nešporů na hřišti, po níž ten mladší, Martin, zůstal bezmocně ležet na trávníku a po dvanácti minutách od nástupu do hry byl odnesen na nosítkách. A aby toho nebylo dost, tak čtvrthodinu před koncem zajel Hartig do hradeckého brankáře Lindra a po druhé žluté kartě se útočník Bohemians poroučel do sprch a Bohemka hrála o deseti.

Fanoušci od té chvíle byli svědky obrovského dramatu. Hradečtí poslali do hry dva vysoké hráče a na branku Bohemky lítal jeden nebezpečný balon za druhým. Obrovské šance měli Černý, Fisher, Pilař i exklokani Kocourek a Pávek, ale nikdo z nich v dobrých příležitostech netrefil branku. Rozhodnout mohl i Milan Škoda, který hlavičkoval sám před Lindrem, ale brankář hostí jeho pokus tělem zblokoval. Lindr se přimotal i do posledního velkého závaru před brankou Radka Sňozíka, ale obrana Bohemky v čele se skvělou stoperskou dvojicí i tuto situaci vyřešila a Klokani tak uhájili důležité vítězství 1:0.