Zápas s Hradcem očima trenérů

"Hartig nás všechny zve na tatarák," prozradil Hoftych.

„Pokud bych byl fanoušek, líbilo by se mi to.“ První slova trenéra Hradce Kotala svědčí o tom, že Synot Tip Aréna byla svědkem velmi zajímavého utkání. Právě Kotal však s výsledkem spokojený být nemohl: „Měli jsme šance, ale nedokázali jsme trefit branku. Měli jsme šancí jako za několik posledních zápasů dohromady, ale žádnou jsme nevyužili,“ glosoval střeleckou nemohoucnost svých svěřenců. I přes porážku si ale nemyslí, že by jeho tým zabředl do sestupových bažin. „Těch týmů je tam víc. Musíme udělat všechno, abychom porazili Slovácko a měli aspoň 20 bodů,“ vyhlížel Kotal příští zápas.

Pavel Hoftych na své části pozápasové tiskové konference vyhlížel podstatně spokojeněji, i když nebyl spokojen s prvním poločasem. „Je hezké myslet si před zápasem jak Hradec porazíme a půjdeme před něj, ale oni mají svou kvalitu a v první půli byli fotbalovější a drzejší,“ přiznal trenér Klokanů převahu soupeře v prvním dějství. Druhá půle už ale bylo o něčem jiném: „Pár věcí jsme změnili, začali jsme hrát důrazněji na útočníky a díky Škodovi jsme se dočkali vedení. Milan potřeboval před pár týdny trošku zaklepat hlavou a je vidět, že přeřazení do béčka mu pomohlo. Doufám, že to bude pokračovat i proti Plzni,“ vyzdvihl kouč znovuzrozeného střelce v zelenobílém.

Druhá půle však nebyla jen o šancích a gólech, ale také o zranění a vyloučení. Oboje bohužel na straně Klokanů. Vyloučení Lukáše Hartiga bylo podle Hoftycha jasné. „Udělal chybu tou první žlutou kartou, ale už se klukům omluvil a jelikož kuřecí nejí, slibuje v kabině všem tatarák,“ nechal trenér nahlédnout až do kuchyně svých svěřenců. I na hře v oslabení našel Hoftych pozitiva. „Zvládli jsme to hlavně díky skvělé stoperské dvojci se zkušeným Sňozíkem v zádech a díky fanouškům. Děkuji všem, kteří přišli,“ chválil Hoftych atmosféru, která byla v porovnání s minulými zápasy nadprůměrná.

S Martinem Nešporem je ale situace vážnější. Zelenobílý talent si znovu pochroumal kotník, se kterým byl loni v zimě na operaci a ze stadionu byl převezen rovnou do nemocnice na Vinohradech, kde dostal sádru. Podrobnější informace o jeho stavu se dovíme v příštích dnech.