Klokani porazili lídra z Plzně

Série vítězství v zelených stulpnách pokračuje. O výhře 1:0 rozhodl Trubila.

Klokani porazili lídra z Plzně

Po necelém týdnu se Bohemka opět představila před televizními kamerami. Tentokrát v chladném pátečním podvečeru přivítala prozatím jasného lídra prvoligové tabulky - tým Viktorie Plzeň, který v dosavadním průběhu soutěže získal rekordní počet bodů a i přes poslední domácí zaváhání s Libercem přijel do Synot Tip Arény v roli favorita. Klokani však nedali kůži lacino a potřetí v řadě vyhráli.

Pavel Hoftych musel v sestavě Klokanů udělat několik změn. Martin Nešpor a Jan Moravec jsou na marodce, Lukáš Hartig se zase v zápase s Hradcem vykartoval a dostal dvouzápasový trest. Do sestavy se tak vrátili Josef Kaufman a Aziz Ibragimov. Do obrany pak po kratší pauze nastoupil Josef Jindřišek.

I v pozměněné sestavě nastoupili Klokani do zápasu s odhodláním a do zápasu doslova vlétli. Hned s prvním dlouhým nákopem měl Krbeček problémy, když proti němu důrazně šel Milan Škoda. Skvělý nástup do utkání hráči v zelenobílém potvrdili v páté minutě, kdy se Štohanzlův centrovaný míč dostal až k na volného Trubilu, který měl dost času na zpracování, přípravu střely a krásné zakončení. V páté minutě tak Bohemka vedla 1:0.

A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu. V prvních dvaceti minutách se hrál krásný fotbal na obou stranách a oba týmy měly své velké šance. Tu plzeňskou zmařil Radek Sňozík, když skvěle vychytal naběhnutého Rezka. Za Klokany pak mohl zvýšit vedení Štohanzl, ale z ostrého úhlu mířil těsně vedle.

Po první půlhodině se dění na hřišti uklidnilo. Hráči Plzně měli míč častěji na kopačkách a určovali tempo hry, obrana Bohemky byla však pozorná a nepustila soupeře do žádné větší šance. Výsledkem platonického tlaku lídra tabulky bylo jen velké množství nevyužitých rohových kopů. S jejich ubráněním ale většinou neměli Klokani problémy. Plzeňští se přecijen radovali, když ve 44. minutě dostali míč do sítě. Rozhodčí však gól neuznal a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Bohemku.

Druhý poločas nabídl, stejně jako v minulém zápase s Hradcem, velké drama. Hosté se hnali za vyrovnáním a Bohemka se stáhla na vlastní polovinu a bránila hubený náskok. První velkou šanci hostů ve druhém poločase měl Jan Rezek, ale v úniku nedokázal zakončit dostatečně razantně a situace skončila pouze dalším rohovým kopem. Dalším plzeňským hráčem v jasné příležitosti byl Rada, který ale trestuhodně z pohledu hostů pálil daleko mimo. Úplně tu největší šanci měl pak v 80. minutě Petržela. Čerstvý reprezentant se s míčem na kopačkách prosmýkl zelenou obranou a na malém vápně před sebou měl pouze Sňozíka, jeho střela ale prošla těsně vedle tyče a většině diváků spadl obří kámen ze srdce.

Další infarktová situace přišla o chvíli později, když Bakoš tvrdě zajel do Sňozíka a kapitán Bohemians musel být ošetřován. I přes bolest však zápas dochytal. V závěru Plzeň otevřela hru, což ale byla voda na mlýn pro zelenobílé protiútoky. V posledních minutách hry neproměnili Škoda a Štohanzl jasné šance. Mrzet je to však nemuselo. Bohemka si pohlídala závěr zápasu a porazila vedoucí mužstvo tabulky 1:0.