Fotbalová senzace nechává Klokany na zemi

Ohromně si toho vážíme, ale nemůžeme si dovolit to přeceňovat, hlásí Hoftych, trenér týmu s velkým T.

Fotbalová senzace nechává Klokany na zemi

Hráči v zelenobílých dresech hrající líbivý fotbal, padající do střel, dohrávající každou akci až na hranici sebedestrukce, jak by o tom mohli někteří po duelu s Plzní vyprávět. Tak nějak vypadal atraktivní duel s ligovým rekordmanem, který se hrál ve velkém tempu.

Ačkoliv výsledek ze Synot Tip Areny působil senzačně, trenér Vršovických Pavel Hoftych zůstal nad věcí. „Je to pro nás velký úspěch a zejména ocenění naší společné práce. K takovémuto vítězství potřebujete štěstí a obrovskou vůli hráčů,“ liboval si nad morálkou svých svěřenců lodivod domácích.

Zato kouč hostujícího celku Pavel Vrba nemohl hodnotit duel pozitivně. „Zápas ovlivlin jeho začátek, kdy jsme zaspali. Řekněme si, že Bohemka rozhodla zápas v prvních osmi minutách. Bohemka měla již ve čtvrté minutě druhou možnost ke skórování. Tato situace vznikla z brejku, kdy jsme neustáli souboj ve středu pole. Po dvacáté minutě jsme již začali domácí přehrávat, bohužel nám však nebyl v závěru první půle uznán gól. Ve druhém poločase neproměnil obrovskou šanci Milan Petržela a pak už to byl z naší strany jen chaos, kdy jsme se dlouhými nákopy snažili něco vytěžit. To se však nepodařilo, takže musím soupeři pogratulovat ke třem bodům,“ uzavřel sympaticky své hodnocení Pavel Vrba, s jehož úvodem souhlasil i Hoftych. „Nás jednoznačně nakopla hned první minuta a srážka Škody. Hráči si hned uvědomili, že plzeňští jsou také jen z masa a kostí. Druhým impulsem byla vstřelená branka, která nám moc pomohla. Plzeň pak byla nebezpečná zejména tím, jak roztáhne hru do šířky. Když se rozeběhnou, tak jsou těžce zastavitelní. V tom musím pochválit stopery, kteří zahráli skvěle,“ pochválil duo Nikl - Lukáš trenér Bohemians, který si je vědom nečekaného bodového přídělu posledních týdnů. „Je to asi překvapení pro všechny, ale řeknu to takhle: Kdybychom nevyhráli v Teplicích, tak jsme se teď mohli plácat s Ústím na spodku tabulky. Nyní si toho ohromně vážíme a jsme obrovsky rádi, jak jsme závěr podzimu zvládli,“ zůstává na zemi Hoftych, který se s týmem probojoval na průběžné sedmé místo tabulky.