Vitali Trubila - král Vršovic

Běloruský záložník odehrál výborné utkání. Všichni věří, že nebylo v Bohemce jeho poslední.

Běloruský záložník Vitali Trubila je dnešním hrdinou Vršovic. Trefil se proti aktuálnímu lídrovi z Plzně a v závěrečném podzimním kole fotbalové ligy zařídil vítězství nad ligovým rekordmanem. Stále však neví, kde začne jarní část sezony. V Bohemians je jen na hostování ze Slavie, která má v úmyslu si ho stáhnout zpět do týmu.
"Končí mi hostování a Slavia teď bude řešit, co se mnou. Teď ale opravdu nevím, co se mnou bude. Ještě jsem nad tím ani moc nepřemýšlel. Zvážím obě možnosti a uvidíme, co se stane," řekl po utkání Trubila, který dnes dal teprve druhý gól v české lize a první po dvou a půl letech.
Poprvé se trefil v dubnu 2008 do sítě svého současného týmu. "Tohle byl ale důležitější gól a možná nejhezčí, co jsem vstřelil. Pro nás jsou tyhle tři body obrovsky cenné," radoval se Trubila. "Jen doufám, že nebude moc drahý," dodal s úsměvem.

  Když ve čtvrté minutě otevřel skóre, sám nevěřil tomu, že to bude jediný zásah zápasu. "Myslel jsem si, že ještě nějaké góly padnou. V poslední době ale máme štěstí a soupeři své šance zahazují. Proto je možná škoda, že podzim už končí, když máme formu já i tým," litoval Trubila, který stejně jako spoluhráči věří, že za povedený závěr podzimu může i rituál se stulpnami. Od zápasu s Teplicemi nosí Klokani zelené stulpny. Na severu Čech to byla nouzová varianta, protože žlutomodří nastupují v bílých stulpnách. V Teplicích se ale vyhrálo, takže se vše změnilo na vítaný rituál. "Věříme, že nám to pomáhá a že nám stulpny nosí štěstí," dodal Trubila.