Hráčem roku Jan Štohanzl

Bohemka zná i nejlepší sestavu desetiletí.

Hráčem roku Jan Štohanzl

Již pošesté se fanoušci Bohemians setkali ve vršovickém Ďolíčku u příležitosti Vánoc s Klokanem. Celá akce začala po čtrnácté hodině, kdy se o úvodní slovo postarali tiskový mluvčí Jaroslav Köstl, který celým odpoledním programem provázel, a hlavní trenér A-týmu Pavel Hoftych.

Následovala autogramiáda, které se aktivně zúčastnili Antonín Panenka, Pavel Hoftych, Pavel Lukáš, Martin Cseh, Jan Štohanzl, Milan Škoda, Jan Moravec, Martin Nešpor a Jiří Rychlík. Sběratelé podpisů měli žně a velmi si pochvalovali vstřícnost svých vzorů. Na pódiu mezitím vrcholila soutěž v nožičkování, po které následovalo přijmutí dvou hráčů mezi legendy Bohemians. O uvedení Miroslava Příložného a Ladislava Müllera do Společenství legend Bohemians se postaral duchovní otec Společenství Jiří Steinbroch. Poté proběhlo poděkování B-týmu za jejich výborné podzimní výkony a pak již následovaly hlavní ceremoniály.
Byla jmenována nejlepší jedenáctka desetiletí, nejlepší hráč desetiletí a nejužitečnější hráč desetiletí. Vše vygradovalo vyhlášením nejlepšího hráče roku 2010, kterým byl zvolen Jan Štohanzl.

Pro fanoušky byla přichystána i spousta překvapení. Poprvé v historii Bohemky se v Ďolíčku objevil živý klokan. A byli hned dva, takže zejména děti měly o zábavu postaráno. Večer vyvrcholil blahopřáním k pětatřicátým narozeninám Marcelu Meleckému, který společně s Jakubem Kohákem z Okresního přeboru zrekonstruoval svůj slavný gól proti Spartě, kterým Petru Čechovi ukončil dlouhotrvající neprůstřelnost.

Závěrečné slovo nemohl mít nikdo jiný než prezident klubu Antonín Panenka, který popřál všem návštěvníkům příjemné prožití vánočních svátků. Fanoušci Bohemians živoucí legendu odměnili potleskem a zaplnili přilehlé stánky.


Společenství legend Bohemians:

44. Miroslav Příložný
45. Ladislav Müller

Nejlepší hráč roku 2010:

1. Jan Štohanzl
2. Marek Nikl
3. Radek Sňozík

Nejlepší jedenáctka desetiletí:

Sňozík - Petrouš, Janáček, Nikl, Mareš - Kisel, Melecký, Morávek, Šírl - Hartig, Slezák

Nejlepší hráč desetiletí: Lukáš Hartig

Nejužitečnější hráč desetiletí: Pavel Lukáš

Nejslavnější gól desetiletí: Marcel Melecký - gól proti Spartě mezi nohama Petru Čechovi