Fortuna Víkend šampionů již tuto sobotu

"Speciálně se na turnaj nepřipravujeme, ale uspět chceme," hlásí Pavel Hoftych.

Fortuna Víkend šampionů již tuto sobotu

A je to znovu tady. První vrchol kalendářního roku se nezadržitelně blíží. Již tuto sobotu bude vysočanská O2 Arena opět zaplavena zelenobílou vlnou a fanoušci budou svědky takřka gladiátorských soubojů na umělé trávě. Bohemka se chystá vzít útokem nejen tribuny, ale samotnou hrací plochu a je připravena uspět na tradičním Fortuna Víkendu šampionů. "Je to krásný turnaj a i my ho bereme prestižně. Budeme se snažit uspět, kluci se, stejně jako každý rok, do O2 Areny moc těší," uvádí trenér Bohemians Pavel Hoftych, který se však se svým týmem na sobotní klání speciálně nepřipravuje. "Ono to ani dost dobře nejde, protože takové prostředí nasimulovat nejde. Ať už se jedná o mantinely, prostor nebo atmosféru, která je zejména díky našim příznivcům rok co rok skvělá," dodává Hoftych.

Bohemka se zatím zúčastnila všech ročníků turnaje a je zdaleka nejúspěšnějším celkem. Klokani brali v hale dvě první a dvě čtvrtá místa. Nezapomenutelný zůstane zejména první ročník. Tehdy druholigoví hráči od Botiče měli být v supermoderní hale za otloukánky a vedení turnaje pozvalo tým Zbyňka Busty jen díky fanouškům. Ti ovládli tribuny a doslova dohnali zelenobílé k téměř zázračnému vítězství okořeněnému vítězným obratem v poslední minutě finále se slovenským mistrem z Ružomberku. V minulém roce ztroskotali Vršovičtí v semifinálovém duelu v penaltové loterii na pozdějším vítězi Slovanu Bratislava.

Fortuna Víkend šampionů startuje v sobotu 8. ledna ve vysočanské O2 Areně.
Bohemka se představí ve "slovenské" skupině, kdy v 10.00 nastoupí proti účastníkovi Ligy mistrů MŠK Žilina, ve 12.40 pak čeká svěřence Pavla Hoftycha souboj se Slovanem Bratislava.