Aktuality z D-dorostu

Návrat za soustředění, zakončení futsalové sezóny a odjezd na Moravu.

Aktuality z D-dorostu

V tomto týdnu pobýval D-dorost v Benešově. Obavy z virózy se naštěští nepotvrdily a soustředění absolvovalo přes drobnější komplikace 21 hráčů. Chyběla jen čtveřice Veselý, Sláma, Turea a Jelínek. Kromě tréninkové náplně jsme třikrát poměřili síly s mladším dorostem Benešova. Mimo klasického přípravného utkání (viz.reportáž) jsme se ještě utkali na kryté umělce v S-centru. V utkáních hraných 4+1 a na 2x45´ jsme nejprve odešli poraženi 14:18 a v odvetě zvítězili 23:14.

Po svém návratu jsme v sobotu zakončili, v hale ve Střešovicích, futsalovou juniorskou ligu. Šestice statečných předvedla velmi dobré výkony a tak rozloučení s tímto zimním doplňkem bylo důstojné. 
sestava: Dočekal- Ježdík, Veselý, Lukáš, Hnilička, Tikhonov
Mělník  7:3 (4:1) branky: 2´ Hnilička 1:0, 3´ Tikhonov 2:0, 4´ Lukáš 3:0, 13´ Hnilička 4:0, 19´ 4:1, 24´ Hnilička 5:1, 29´ Lukáš 6:1, 30´ 6:2, 31´ Hnilička 7:2, 32´ 7:3
Vzhledem k okleštěné sestavě jsme s lídrem soutěže vsadili na zataženou obranu. Díky povedenému vstupu do utkání a rychlému vedení klukům narostlo sebevědomí a na hře to bylo markantní. I přes snahu soupeře a jeho hře bez brankáře, jsme utkání dotáhli k překvapivému a hlavně zaslouženému vítězství.
Plzeň  1:3 (0:0) branky: 23´ 0:1, 27´ 0:2, 30´ 0:3, 31´ Hnilička 1:3
Po zvládnutém souboji s Mělníkem jsme s očekáváním vstoupili i do posledního utkání ligy s Plzní. Klíčovým bodem se však ukázalo zranění Tikhonova (zlomený nos) z poloviny prvního poločasu. Bez střídání a ještě po návratu ze soustředění nebylo sil na rozdávání a mě nezbývá než složit klukům pochvalu, protože dokázali zápas do posledního hvizdu udržet svým výkonem zajímavý a i dramatický.
 
V úterý ráno odjíždíme společně s C-dorostem na herní konfrontaci na Moravu. V úterý se utkáme v Olomouci s domácí Sigmou, po ubytování ve Zlíně sehrajeme ve středu v Luhačovicích zápas s AS Trenčín a ve čtvrtek na zpáteční cestě poměříme síly v Ivanovicích se Zbrojovkou Brno.