Generálka "pod lízátky"

Poslední zápas před jarní částí sezony sehrají Klokani v Hradci Králové.

Generálka "pod lízátky"

Zimní přestávka je pryč a fotbalový národ vyhlíží jarní část Gambrinus ligy. Poslední přípravný zápas před utkáním na Slovácku odehrají Klokani již tuto sobotu. Soupeřem jim bude tým, proti němuž během podzimu získali čtyři důležité body - FC Hradec Králové.

Právě 4 body ztrácejí před startem jarních odvet Východočeši za Bohemkou. Tým trenéra Kotala se v prvních sedmnácti kolech prezentoval sympatickým herním projevem, usadil se na 11. místě prvoligové tabulky a během zimní přestávky neprošel žádou výraznou změnou kádru, když odešli pouze hráči končící hostování a jedinou výraznější posilou je z Kazachstánu se vrátivší Filip Klapka. "Votroci" během zimy vyhráli sedm z dvanácti přípravných zápasů a na stadionu "pod lízátky" se už spřádají plány pro zápas v Plzni.

V Ďolíčku také panuje s přípravou spokojenost. V přípravném období odešli Klokani ze hřiště poraženi pouze třikrát a trenér Pavel Hoftych už má vymyšlenou sestavu, která v prvním jarním kole vyběhne na trávník v Uherském Hradišti. Týmu od Botiče se sice o přestávce nevyhnuly zdravotní problémy, ale žádné zranění neznamenalo omezení vzhledem k soutěžním zápasům. Připraven je i kapitán Radek Sňozík, který se již úplně zotavil po operaci kolena.

Zápas s Hradcem Králové tedy bude zkouškou základní sestavy, která vyběhne za týden na Slovácku. Zápas začíná v sobotu v 16.00 na stadionu "pod lízátky" v hradecké části Malšovice. Vstup na zápas je volný.