Poslední test se nepovedl

Bohemka v Hradci prohrála 0:1 gólem Černého.

Poslední test se nepovedl

V podmínkách, které příliš nenapovídaly příchodu fotbalového jara, sehrála Bohemka poslední přípravné utkání. V Hradci Králové domácí "Votroci" vrátili Klokanům porážku ze závěru podzimu a vyhráli 1:0.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a zatlačili vršovické na svou polovinu. V první velké šanci byl ve čtvrté minutě Černý, ale z voleje na penaltové značce pálil nad. V dalších minutách dělal obráncům Bohemky nejvíc starostí Klapka, který chytrými přihrávkami za obrannou linii Klokanů posílal své spoluhráče do šancí. Černého ale vychytal Radek Sňozík a Poděbradský ve vyložené příležitosti minul. Za Klokany se první osmělil po čtvthodině Jan Štohanzl, když se probojoval až do pokutového území soupeře, ale svou nabídkou nikoho nenašel. Chvíli po něm se o střelu pokusil Kaufman, mířil však těsně nad.

Rozhodující okamžik zápasu přišel ve 26. minutě. Radek Sňozík si šel pro centr z levé strany, ale srazil se s Csehem a osamocený Černý neměl problém poslat vypadnuvší míč do sítě a domácí do vedení. Hráče Bohemians neprobral ani inkasovaný gól a do šaten si mohli odnést ještě větší manko, ale Dvořáka vychytal Sňozík a v poslední velké šanci prvního poločasu trefil Fisher břevno.

V druhém poločase Klokany trošku probralo zapnuté umělé osvětlení. Na hřiště přišli Bartek s Ibragimovem a hra Bohemians se zrychlila. Uzbecký reprezentant Ibragimov měl také největší šanci Bohemky v zápase, když si ve velkém vápně našel ztracený míč a střelou k tyči donutil Zicha v brance Hradce k výbornému zákroku. Další šance ale měli zase černobílí. V 63. minutě Poděbradský sám ve vápně hlavičkoval těsně nad. O chvíli později po zbytečné ztrátě Sedláčka musel Nikl důrazně hasit nebezpečný rychlý protiútok. 

V závěru zápasu si Klokani i přes platonický tlak nedokázali vypracovat žádnou výraznější příležitost. Hra ztroskotávala na nepřesnostech a když už se Sedláčkovi povedl centr, stál Hartig v ofsajdu. Po velmi nevýrazném výkonu se tedy Klokani vracejí z Hradce s prohrou 0:1.