Bohemka míří na Slovácko

Fotbalové jaro začíná Klokanům v sobotu v Uherském Hradišti.

Bohemka míří na Slovácko

Dvouměsíční příprava je u konce, fanoušci se opět mohou těšit na ligové boje. Kalendářní jaro sice začíná až 21. března, Klokanům však to fotbalové vypukne již tuto sobotu. Svěřenci Pavla Hoftycha se představí v Uherském Hradišti, kde jim bude soupeřem místní celek 1. FC Slovácko. "Na start ligy se již všichni těšíme, zejména na to, že se bude hrát fotbal opět na přírodních trávnících. V přípravě už jsme se naumělkovali až dost, tak budeme za přírodku rádi. Věřím, že i hráče změna terénu pozitivně naladí," sdělil Hoftych

Tým trenéra Miroslava Soukupa za sebou má klidnou a vydařenou zimní přípravu. Z dvanácti přípravných duelů odešel poražen pouze dvakrát a nekonaly se ani žádné výrazně změny v kádru. Jediné příchody jsou paradoxně z Vršovic. Po skončení smlouvy se na jih Moravy přesunul Amadou Cissé a z Vlašimi do Hradiště přestoupil i Daniel Nešpor, který na podzim v Bohemce hostoval. Své působení „pod stonky“ naopak ukončil Lukáš Zelenka, který ale v této sezoně do prvoligových bojů nezasáhl.

Fotbalisté Bohemians nemají na hřištích soupeřů zrovna nejlepší bilanci. Zatím přivezli z cizích stadionů pouze čtyři body. Jeden za remízu v Hradci a mimo Synot Tip arenu vyhráli poprvé až v posledním venkovním zápase v Teplicích. "Tato bilance nás nijak nestraší," uvádí Hoftych, kterého s jeho svěřenci čeká v pátek trénink v Ďolíčku a pak se společně vydají na Moravu.

Fanoušci Bohemians vypravili do Uherského Hradiště dva autobusy, další příznivci přijedou po vlastní ose. Bohemku čeká důležitý úvod jara a nikdo u něj nechce chybět.

Utkání 1. FC Slovácko - Bohemians 1905 se hraje v sobotu 26. února od 16 hodin na stadionu Miroslava Valenty. Podzimní vzájemný duel skončil 1:0 pro zelenobílé, když roli střelce převzal Lukáš Hartig.