Bohemka veze ze Slovácka tři body

O skvělý vstup do jara se postarali Štohanzl a Kaufman.

Bohemka veze ze Slovácka tři body

V prvním zápase fotbalového jara zavítala Bohemka na hřiště Slovácka. Teplota na jihu Moravy sice jaro nepřípomínala, ale Klokani zahřáli asi 500 svých fanoušků výkonem na hřišti. Díky pevné obraně a skvělé produktivitě v zakončení vyhráli 3:1 a upevnili si pozici ve středu tabulky.

Trenér Pavel Hoftych udělal v sestavě několik změn oproti nepovedené generálce v Hradci Králové. Na kraje obrany se postavili Jindřišek s Bartkem, v útoku se prali Škoda s Nešporem. Právě krajní obránci měli hned od začátku hodně práce, když se na ně valil jeden útok za druhým. Do první opravdu velké šance se dostal Václav Ondřejka, který si v pokutovém území našel volný míč a tvrdou střelou donutil poprvé v zápase vyniknout Radka Sňozíka. Domácí sice tlačili, ale první se radovali Klokani. V patnácté minutě se dostal k míči Jan Štohanzl a poslal Bohemku do vedení.

Platonický tlak Slovácka po inkasovaném gólu vrcholil. Agilní Švancara vtipně pouštěl dlouhý nákop na Ondřejku, jehož jedovatá střela skončila těsně nad brankou. Nepřesně střílel z dálky i Volešák, takže byl čas na další lekci efektivního zakončení: Po průniku si Štohanzl narazil míč se Škodou, ten mu ho patičkou vrátil a Štohanzl přesnou ranou k tyči zvýšil vedení Bohemky na 2:0. Otřesení hráči Slovácka se do přestávky dostali už jen k pár rohovým kopům.

Druhý poločas byl od samého začátku mnohem napínavější. Hned ve 48. minutě útočil Švancara na svůj první gól hlavou, ale jeho pokus po Fujerikově centru brilantně vytlačil Radek Sňozík na břevno. V 64. minutě už se domácí radovali – po rohovém kopu se na zadní tyči zjevil Kordula a tvrdou střelou z úhlu prostřelil vše, co mu stálo v cestě a snížil na 2:1.

Honba za vyrovnáním se však nekonala. Klokani zpozorněli v obraně, více drželi míč na svých kopačkách dostávali se do nebezpečných příležitostí. Škoda po chybě domácí obrany střílel jen do náručí brankáře Filipka. Ten potřetí inkasoval až v 78. minutě, kdy se k přímému kopu postavil mistr této disciplíny Jiří Kaufman. Jeho tvrdý pokus skončil k překvapení všech více než pěti tisíc diváků na stadionu v síti u levé tyče branky Filipka a bylo rozhodnuto.

Závěr zápasu rozkouskovalo množství střídání, díky kterým si své první minuty za Bohemku připsaly zimní posily Josef Marek a Michal Sedláček. I ti se tedy podíleli na konečné výhře 3:1, kterou nezměnilo ani pětiminutové nastavení. Bohemka se minimálně do nedělních zápasů vyšvihla na šesté místo v tabulce.