Perfektní vstup do jara

Trenéři hodnotí zápas v Uherském Hradišti.

Perfektní vstup do jara

Trenér Bohemians Pavel Hoftych zářil po zápase spokojeností. „Odvážíme si tři body, což je parádní,“ byla první trenérova slova na pozápasové tiskové konferenci. Jeho svěřenci se na soupeře poctivě připravili. „Slovácko začalo aktivně, ale my jsme na ně byli slušně nachystaní a věděli jsme, jak zakládají brejkové situace. Velmi těžký úkol pro naše hráče také bylo zachytávání „prostrkávaček“ Švancary a Ondřejky,“ nechal trenér Bohemians nahlédnout do zápasové taktiky. Velký podíl na vítězství měl podle trenéra i Radek Sňozík, který dnes skvělými zákroky podpořil zisk tří bodů.

Otázky novinářů směřovaly i k nedávnému odblokování přestupů. Díky splacení dlužné částky Teplicím bylo možné zaregistrovat zimní posily Marka a Sedláčka. „Důležité to bylo určitě i z psychologického hlediska a vyrovnání závazku je i v rámci slušnosti. Teď počkáme, jestli se Schalke zachová slušně k nám,“ uzavřel své vystoupení Pavel Hoftych.

Pro trenéra Slovácka Miroslava Soukupa bylo hodnocení zápasu velmi složité. „Takovouhle premiéru jsem si opravdu nepředstavoval. Úvod mi trošku připomínal včerejší zápas Slavie s Brnem – měli jsme převahu, ale hra končila před šestnáctkou. Bohemka nám ukázala staré pravidlo, že zápasy se rozhodují v pokutovém území,“ zmínil Soukup střeleckou úspěšnost Klokanů. „Možná jsme vyhráli na statistiku držení míče, ale ty opravdu důležité věci jsme nezvládli. Snažili jsme se hrát fotbal, Bohemka přijela vyhrát.“

Na prohře hledal trenér Slovácka i poučení pro další kola: „Zápas nám ukázal, o čem ta liga na jaře bude. Bude to boj o každý bod a mužstva, která to zvládnou, budou mít úspěch. Ta, která ne, budou mít problémy,“ uzavřel trenér Slovácka tiskovou konferenci.