Najdu i pozitiva, ale body patří soupeři

Trenéři hodnotí páteční zápas.

Spokojenějším trenérem po páteční zápase byl určitě ten hostující. František Komňacký věděl, že ho v Praze nečeká snadný zápas a své hráče na to připravoval. „Důrazná hra nám dělá dost problémů a chtěli jsme se prosadit spíš kombinací a zakončením buď ze střední vzdálenosti, nebo přes Lafatu,“ poodkryl Komňacký svou taktiku, která ale v prvním poločase úspěch nepřinesla. „Hráče jsem o poločase rozhodně nechválil a říkal jsem jim, že je třeba dát do zápasu víc energie a chuti vyhrát, což se nakonec vyplatilo, když krásným gólem rozhodl Eliáš. Věděl jsem že pokud ten gól dáme, bude pro Bohemku těžké odpovědět. S vítězstvím jsme spokojeni, protože tady se body nezískávají lehce,“ hodnotil trenér Jablonce vítězný zápas.

Tříbodový zisk posunul Jablonec na třetí místo v tabulce. Jeho trenér ale zatím nechce moc mluvit o pohárech. „Vloni jsme bouchli a na mužstvu to leželo poměrně dlouho. Nikdo z nás by se pohárovým příčkám nebránil, ale pokud na ně nedosáhneme, nebudu hodnotit sezonu jako tragickou,“ vyhýbá se Komňacký případnému tlaku.

Trenér Bohemians Pavel Hoftych na tiskové konferenci přiznal kvality soupeře. „Jablonec patří určitě do nejsilnější čtyřky. Jak zázemím, tak mužstvem. Rozhodl první gól a pro nás bylo velmi těžké zareagovat, protože jsme na lavičce neměli žádné extra náboje.“ Dnešní zápas Hoftychovi připomínal utkání se Spartou, ze kterého Klokani také odešli poraženi po dobrém výkonu: „Za hráče řeknu, že jsme to odmakali se ctí, bylo to bojovný, ale v jistých fázích nám chyběla kvalita. Jsem rád, že to zvládl mladý Kraus, který odehrál slušnou partii. Najdu i pozitiva, ale body patří soupeři.“

Hodně otázek směřovalo na sestavu Bohemky, která byla velmi limitována množstvím zranění. „Do utkání jsme šli oslabeni o důležité hráče, věřili jsme že ještě budou moci nastoupit, ale bohužel to nešlo. Sňozík si roztrhl prst na Slovácku, ještě v Hradišti šel na šití a bylo jasné, že zápas nestihne. Škodu přepadla vysoká teplota a Kaufman má problémy s kolenem. Věřili jsme, že se dá do kupy, ale ráno jsme se rozhodli, že to nepůjde,“ předkládá Hoftych výčet zraněných hráčů. Do příštího zápasu v Českých Budějovicích by však marodi měli být připraveni.