Benjamínek Kraus si odbyl premiéru za A tým

Osmnáctiletý záložník odehrál proti Jablonci celý zápas.

Benjamínek Kraus si odbyl premiéru za A tým

Mladíček ve službách Bohemians Martin Kraus má za sebou premiéru v ligovém utkání. Proti Jablonci naskočil v základní sestavě a na hřišti strávil celých devadesát minut. V jejich průběhu několikrát nebezpečně vystřelil, snažil se prostrkávat balony za obranu, zahrával standardní situace. Nejvíce byl však vidět ve 44. minutě, kdy si přebral balon do vápna a tam ho sestřelil hostující brankář Michal Špit. "Jednoznačná penalta, Špit se mi dostal pod nohy, já si balon posunul a on mě sundal. Mělo se pískat," sdělil po zápase nadějný záložník, kterému dal zapravdu i záznam z televizní kamery.

Přestože na hřišti působil Kraus suverénně, až téměř do poslední chvíle nevěděl, že bude hrát. "Trenér Hoftych čekal, jestli bude moct nastoupit Jirka Kaufman. Po předzápasovém odpoledním rozběhání v Ďolíčku si mě trenér zavolal a oznámil, že nastoupím," upřesňuje svou cestu do základní sestavy benjamínek týmu a sděluje své pocity z ligového utkání: "Věděli jsme, že Jablonec bude nepříjemným soupeřem. Mají velmi dobře kombinující mužstvo, takže je někdy moc těžké zachytávat jejich výpady. Přesto jsme je do moc šancí nepouštěli, škoda inkasovaného gólu," litoval Kraus prohrané premiéry.

"Martin utkání zvládl velmi dobře. Je to kluk, který se baví fotbalem a jen tak z něčeho se nepodělá, takže jsem neměl strach ho do utkání nominovat. Samozřejmě se tam objevovaly chyby, ale ty dělá každý. Kraus nepropadl a může to být pro nás do budoucna velmi zajímavý hráč," zhodnotil výkon svého svěřence Pavel Hoftych.

Po prvním startu mladíčka se o slovo tradičně hlásila týmový kasa, ale středopolař nechtěl o obnosu, který za jeho premiéru padne, mluvit. "Musím říct, že už jsem si tu částku zjišťoval, ale specifikovat ji nebudu," uvedl hráč jehož letos čeká maturita. "Musím se na ni pořádně připravit, už se to blíží. A jestli svůj první start nějak oslavím? Bohužel jsme prohráli, což mě moc mrzí, a kazí mi to radost z premiéry. Decentně ji však oslavím," dodal novic v zelenobílé sestavě.