Klokani se připravují na Budějovice

Hráči využívají hřiště v Ďolíčku a na Vyšehradě.

Klokani se připravují na Budějovice

Jarní část soutěže se rozeběhla a do konce ligy zbývá už jen jedenáct kol. Klokani prodloužili v prvním jarním kole na Slovácku svou sérii na čtyři vítězné zápas. Navázat pátý korálek se jim už ale v duelu s Jabloncem nepovedlo. "Neodehráli jsme špatné utkání. Bylo vidět, že po té vítězné šňůře jsme nabyli sebevědomí a můžeme hrát vyrovnané zápasy i s takovými týmy, jakými jsou Plzeň nebo právě Jablonec," hodnotil zápas se Severočechy lodivod vršovického celku Pavel Hoftych, jenž se musel vyrovnat s absencí hned tří členů obvyklé základní sestavy. "Nebylo to úplně příjemné, ale kluci na hřišti si s tím poradili velmi dobře. Alespoň jsme mohli dát šanci mladému Krausovi, hrál opět Nešpor...," vypočítával pozitiva Hoftych.

Do Budějovic by již měl odcestovat kompletní kádr, včetně brankářské jedničky a kapitána týmu Radka Sňozíka. "Při zákroku v Uherském Hradišti jsem si roztrhl prst, zůstával jsem tam na šití a nebyl jsem stoprocentně připraven na zápas s Jabloncem, tak jsem nic nechtěl riskovat. Vašek Marek zvládl svou roli velmi dobře a několikrát tým podržel, ale na tribuně jsou to o dost větší nervy než v bráně. V Budějovicích již budu připraven," sdělil Sňozík.

Tým se přes přes týden připravuje ve vršovickém Ďolíčku, kde využívá přírodní trávu, a také na Vyšehradě, kde místní stadion disponuje umělým povrchem. Klokani ladí formu do Budějovic, kde se na Střeleckém ostrově v představí v neděli 13. března od 15 hodin. Poslední vzájemný ligový duel nabídl velmi zajímavý průběh. Bohemians prohrávali po poločase 0:2, ale pak se snížil Moravec a v 92. minutě efektním blafákem vyrovnal Kaufman. Oba soupeři se utkali i v rámci zimní přípravy. Zápas skončil remízou 1:1.