Potvrdí Klokani slušnou jarní formu?

V neděli hraje Bohemka s posledním Ústím.

Potvrdí Klokani slušnou jarní formu?

První zápasy jarní části sezony se Bohemce poměrně vydařily. Po vydařeném zápase na půdě Slovácka ji sice v dalším kole porazil Jablonec, ale v minulém kole Klokani znovu ukázali, že se dokáží vzepřít ne zrovna příznivým okolnostem a ze zápasu v Českých Budějovicích si přivezli cenný a důležitý bod. Nyní Bohemku prověří další tým, který hraje o všechno: sestupem akutně ohrožené Ústí nad Labem.

Pro trenéra Bohemians Pavla Hoftycha bude zápas proti severočeskému týmu pikantní, protože ze zdejších končin pochází a v dresu ústecké „Army“ hrál před čtvrtstoletím druhou ligu. V nedělním zápase se bude muset určitě obejít bez dvou mladíků. David Bartek a Martin Nešpor si totiž budou odpykávat tresty za červenou, respektive čtvrtou žlutou kartu ze zápasu z Budějovic. Velmi nejistý je i start Jiřího Kaufmana, který se stále potýká se zraněním kolene. V útoku se o své další ligové trefy bude snažit Milan Škoda, který se minulou neděli svým pátým gólem v sezoně osamostatnil na čele klubové tabulky střelců.

Tým Ústí byl v minulé sezoně příjemným překvapením druhé ligy. Při své premiérové účasti mezi elitou ale zatím pokulhává. Týmu Svatopluka Habance škodí hlavně ztráta domácího prostředí, které mu supluje nepříliš navštěvovaný stadion v Teplicích, a propustná defenziva, která ve dvaceti zápasech inkasovala již 42 branek. Proti Bohemce bude navíc chybět vykartovaný kapitán Lukáš Dvořák. Minulý zápas se ale modrobílým vydařil, když porazili Slovácko 2:0 a po půl roce si mohli zopakovat vítězný pokřik. Předtím se jim naposledy podařilo vyhrát na konci srpna právě proti Bohemce, když nepohledný zápas rozhodl povedenou střelou Volek.

O tom, jestli se Klokanům povede odčinit srpnové zaváhání ze Stínadel, se přesvědčíme již tuto neděli. Zápas proti FK Ústí nad Labem začíná v Synot tip Aréně v 17.00.