Bohemka udolala Ústí nad Labem

O vítězství v závěru rozhodl Ibragimov.

Bohemka udolala Ústí nad Labem

V utkání 21. kola zavítali do Synot Tip Areny hráči FK Ústí nad Labem. Pro poslední tým ligy šlo o zápas naděje, protože si v posledním kole po dlouhé době připsal do tabulky tři body za vítězství nad Slováckem. Pavel Hoftych musel udělat několik vynucených změn v sestavě. Jiří Kaufman stále nedoléčil zranění kolena a kvůli karetnímu trestu nemohli nastoupit David Bartek a Martin Nešpor. Na levý kraj obrany se tedy po delší odmlce vrátil Jiří Rychlík a v útoku operoval tandem Škoda, Hartig.

První poločas mnoho fotbalové krásy nepřinesl. Hra se odehrávala hlavně ve středu hřiště a oba týmy se navzájem nepouštěly do velkých šancí. Aktivnější byli hosté, kteří několikrát zahrozili střelou z dálky a dařilo se jim hlídat útočné akce Klokanů. Hosté měli i největší šanci prvního poločasu, když se po rohovém kopu sám před odkrytou brankou zjevil Jindráček. Ve vyložené pozici ale trefil pouze Hartiga zaskakujícího na brankové čáře. Jedinou šanci Bohemky měl v závěru poločasu Štohanzl, který po centru Škody hlavičkoval pouze doprostřed branky, takže nezáživný první poločas skončil 0:0.

Do druhé půle Pavel Hoftych poslal Azize Ibragimova, jehož jasným úkolem bylo rozhýbat statickou hru Klokanů. Záměr se vydařil jen zčásti. Klokani ve druhém poločase měli míč více na svých kopačkách, ale dlouho se nedostali k pořádnému zakončení. Ve slušných pozicích se objevoval Hartig, jehož střelu po přistrčení od Ibragimova nejprve zblokoval protihráč a v druhé šanci netrefil míč snášejících se k zadní tyči branky Michala Vorla. Největší šanci Ústí měl opět Jindráček, který střelou z hranice velkého vápna důkladně prověřil připravenost Radka Sňozíka. Kapitán Bohemians byl ale u tyče včas.

Když už se zdálo, že se oba soupeři rozejdou bez branek, přišlo rozhodnutí. Centr Rychlíka prodloužil Hartig na Ibragimova čekajícího na zadní tyči. V pozápasovém rozhovoru celou situaci líčil Radek Sňozík takto: „Věděl jsem, že to buď dá, nebo to půjde na střechu." První možnost byla správně a uzbecký reprezentant svým prvním prvoligovým gólem rozhodl o výhře Bohemky 1:0. Ve zbytku zápasu se Ústí vrhlo do útoku, ale i přes jednu velkou šanci se jeho hráčům vyrovnat nepodařilo. Klokani si vítězstvím udrželi sedmou pozici v tabulce, zatímco jejich dnešní soupeř zůstává poslední.