Aziz gól, znělo poprvé ligou

Uzbecký reprezentant čekal na premiérovou trefu dvaatřicet zápasů.

Aziz gól, znělo poprvé ligou

Běží 86. minuta utkání 21. kola Gambrinus ligy Bohemians 1905 - FK Ústí nad Labem a hbitý forvard Aziz Ibragimov poprvé ve své kariéře běží k hlavní tribuně oslavit svou prvoligovou trefu. Na první zásah v české nejvyšší soutěži čekal dlouhých dvaatřicet zápasů.

"Jsou to vynikající pocity, mám ohromnou radost i z toho důvodu, že na gól jsem čekal už hodně dlouho. Věnuju ho všem našim fanouškům, rodině a přítelkyni, která byla přímo na stadionu. Před zápasem jsem Oksaně (Ibragimovova snoubenka - pozn. red.) říkal, že když dám gól, tak půjdu za ní a gól spolu alespoň na dálku oslavíme," vysvětlil Ibragimov oslavu ve stylu Alexandra Pata, kterou jsme mohli vídat i v podání Jana Morávka.

Z brány sledoval situaci ze závěru zápasu i kapitán týmu Radek Sňozík, který při nápřahu svého spoluhráče moc nevěřil, že by se síť za zády jeho konkurenta Michala Vorla mohla zavlnit. "Když se Aziz dostal k míči, tak jsem si říkal, že zase vystřelí míč někam ze stadionu. Aziz do toho totiž vždycky řeže jak hluchý do vrat. Tentokrát to ale trefil parádně a v kabině to bude mít hodně drahé, kluk jeden uzbekistánskej," smál se po vítězství Sňozík.

Ibragimov má parametry nadprůměrného hráče české ligy. Je agresivní, hbitý, správný způsobem drzý, má velmi dobrý výběr místa. Jen to zakončení bývá obvykle neřešitelným problémem. Změnu možná přinesla zimní účast na kontinentálním mistrovství Asie. "Aziz se z Asian Cupu vrátil s pozitivní energií a i v tréninku začal více pracovat. Jeho výkony mají stoupající tendenci, tak mu to snad vydrží co nejdéle," přeje si lodivod Vršovických Pavel Hoftych.

"Trenér před druhým poločasem říkal, že už konečně musím dát gól, tak jsem ho snad potěšil," sdělil spokojený Ibragimov. "Jsem rád, že to byl jediný a vítězný gól, tím má trefa nabývá na významu. Snad v tom budu pokračovat dál. Nechci na gól čekat dalších dvatřicet zápasů," dodal populární Aziz.