Kouzlo Ďolíčku funguje

Rezerva Bohemky ve svém přirozeném prostředí porazila Votice.

Kouzlo Ďolíčku funguje

Ďolíček ožil. Po několika měsících zimního spánku opět vyběhli na jeho trávník hráči v zelenobílém k soutěžnímu utkání. Nešlo o první ligu a ani vyprodáno nebylo. V zelenobílém svatostánku ale opět zavládla atmosféra, kterou můžete zažít jen zde.

Hrála se zde divize, přesněji její 18. kolo, a béčko Bohemky přivítalo Marilu Votice. I když ne tak úplně „béčko“ – trenér prvního mužstva Pavel Hoftych využil reprezentační přestávky a poslal na zápas rezervy několik hráčů k rozehrání. Na hřišti se tak objevili Martin Cseh, David Bartek, Martin Kraus, Michal Sedláček, Jan Moravec i čerstvý ligový střelec Aziz Ibragimov. Na soupisce soupeře také nechyběla známá tvář, když s číslem 10 nastoupil ve středu třiatřicetiletý Michal Polodna.

V prvním poločase, který následoval hned po uctění památky legendy Bohemians Františka Mottla, byla dlouho tím nejzajímavějším úvodní choreografie kotle Bohemky a na hřišti se moc dechberoucích akcí neodehrálo. První vážné ohrožení branky znamenaly až dva přímé kopy Klokanů ke konci prvního poločasu. Na Sedláčkovu střelu k tyči byl ale brankář Votic Novák připraven, stejně jako na pokus Ibragimova mířícího do středu branky. A tak měli největší šanci prvního poločasu hosté, když se na pravé straně uvolnil Veselý a předložil míč na hranici pokutového území, odkud Walter napálil míč do tyče.

Sotva se fanoušci posilněni tradiční klobásou usadili na tribuny a rozhodčímu se podařilo domluvit čtyřnohému návštěvníkovi, který svou procházkou po trávníku zpestřil první minuty druhé půle, mohla začít honba třemi body. Hned po dvou minutách rohu velkého vápna krásně natáhl ke střele Sedláček a donutil Nováka k dalšímu brilantnímu zákroku. I hosté měli velkou šanci, když Veselý způsobil závar před brankou Václava Marka, ale nedokázal pořádně zakončit. Jednoduchost fotbalu ukázala fanouškům po hodině hry -náctiletá trojice Kraus, Budinský a Vašut, která na tři doteky dostala přes celé hřiště posledního jmenovaného do zakončení. Útočník dorostu ale pálil vedle, stejně jako o chvíli později.

V osmdesáté minutě začal úřadovat Jan Moravec. Jeho první střelu ještě zblokovala votická obrana, ale „Zip“ se po minutě ocitl v další příležitosti a jeho střelu z úhlu vyrazil brankář na roh. Ten posadil Kraus přímo na hlavu Martina Cseha, který s pomocí tyče rozhodl zápas.

750 diváků tedy vidělo výhru rezervy Klokanů v poměru 1:0. Tu navíc umocnilo i opravdu domácí prostředí, kde byla dosažena. Ďolíček žije a je stadionem, který zelenobílému národu nedokáže nic plnohodnotně nahradit.