O vítězství se porveme, hlásí Hoftych

Bohemce bude chybět Kaufman, nejistý je start Nikla.

O vítězství se porveme, hlásí Hoftych

Další díl ze seriálu s názvem Gambrinus liga mají fotbalisté Bohemians 1905 před sebou. V sobotu je v Příbrami čeká domácí fotbalový klub a čeká se velká řežba o důležité body. Příbram je v přímém sestupovém ohrožení a situace Středočechů si vyžaduje bodový příspěvek. Klokani jsou na tom o poznání lépe a na spodek tabulky se dívají z relativně velké vzdálenosti, ale v hornickém městě se možná budou muset obejít až bez dvou klíčových mužů. "Drobné potíže má Mára Nikl, u kterého budeme vědět zítra, jestli nastoupí. Kdo však bohužel  určitě nenastoupí, je Jirka Kaufman, jehož stav mu hrát zatím ještě neumožňuje," lituje ztráty špílmachra trenér Bohemians Pavel Hoftych a zároveň absenci v této sezoně třígólového záložníka připodobňuje: "Je to pro nás taková ztráta, jako kdyby Plzni chyběl Horváth nebo Spartě Matějovský."

I přes zásah osudu jedou Vršovičtí do Příbrami s odhodláním bodovat. "Přes reprezentační pauzu byla v týmu pohoda, ale víme co nás čeká. Zítra na tréninku si to ještě zdůrazníme. V Příbrami se nám dlouhodobě nedaří, minulý rok nás domácí přehráli ve všech směrech a i nyní nás čeká nepříjemný soupeř. Příbramští zatím moc gólů nedávají, ale ani nedostávají. Kvalitně jsme přes pauzu potrénovali a na našeho dalšího soupeře jsme se zodpovědně připravovali. Víme, že bude Příbrami chybět stoper Nohýnek a také nebezpečný Klesa, ale stále se jedná o velmi houževnatého a nepříjemného soupeře," uvedl Hoftych.

"Jestli si kluci budou svědomitě plnit na hřišti své úkoly, tak můžeme uspět. Do Příbrami jedeme s tím, že se porveme o vítězství," hlásí za kabinu trenér Hoftych.

Utkání 1. FK Příbram - Bohemians 1905 má výkop v sobotu 2. dubna od 16 hodin. Hraje se na stadionu Na Litavce.