Kabina žije - bude to dobrý

Trenéři hodnotí zápas proti Příbrami.

Trenér Příbramských fotbalistů Roman Nádvorník byl po zápase zklamán výsledkem i hrou svých svěřenců. „Je to pro nás velké zkomplikování situace,“ narazil Nádvorník na situaci v tabulce, „chtěli jsme hrát po zemi, ale přizpůsobili jsme se hře Bohemky a hráli vzduchem. V osobních soubojích je soupeř silný a hodně nás tlačil.“ Trenéra domácích mrzely i neproměněné šance. „Vypracovali jsme si jednu stoprocentní příležitost, ale tu Koukal neproměnil. Ve druhém poločase nám chybělo i trošku štěstí, když se míč motal na brankové čáře, ale nám to tam prostě nespadne,“ vzpomněl Nádvorník situaci chvíli před rozhodujícím gólem zápasu.

Pavel Hoftych byl na tiskové konferenci pochopitelně spokojenější. „Vzhledem ke kvalitě terénu, který je ve velmi špatném stavu, měl fotbal svoji kvalitu. Byly tam útočné pasáže od obou mužstev. Potěšil mě mančaft. Bál jsem se, protože máme relativně dost bodů a dobrou výchozí pozici, tak aby nedošlo k nějakému podcenění. Ale když jsem viděl kabinu, jak žije a jak to Sňóza s Rychlíkem hecujou, věděl jsem, že to bude dobrý,“ vyzdvihl trenér roli hráčů, kteří v minulosti hráli v dresu soupeře.

Černou kaňkou na vítězství bylo zranění a brzké střídání Lukáše Hartiga, které ale nakonec není tak vážné. „Lukáš má natažený postranní vaz v koleni. Bál jsem se že to bude horší, že se mu obnovilo zranění kolena, takhle bude ta prognóza příznivější a počítáme s ním během dvou týdnů,“ uklidňuje Hoftych.

V posledních dnech se také objevují informace, které mohly ovlivnit i hráče. Svěřenci Pavla Hoftycha se ale snaží soustředit na svou práci. „Hráčům jsme říkali ať se o to nestarají. To není věc pro kabinu. My se soustředíme na práci na hřišti, kterou hráči odvádějí perfektně, když osm kol před koncem máme dvaatřicet bodů,“ uzavřel trenér Bohemians tiskovou konferenci.