Klokani jsou šestí!

V krásném zápase porazila Bohemka Brno 2:1.

Klokani jsou šestí!

Zápas 23. kola odehráli hráči Bohemians proti zachraňujícímu se Brnu. Pavel Hoftych už do zápasu mohl počítat se službami Marka Nikla, naopak na marodce je po utkání v Příbrami Lukáš Hartig.

V Synot Tip aréně viděli diváci jeden z nejlepších výkonů Klokanů v tomto ročníku. Klokani byli uvolnění při vědomí zisku přes třicet bodů, Brnu šlo na druhou stranu o všechno. Na začátku byla obě mužstva opatrnější, ale Klokani si pomalu ale jistě získávali převahu. Velmi aktivní byl v prvních minutách Sedláček, který zkoušel střelecké štěstí hned z několik pozic. 

Prvního gólu se diváci dočkali ve 23. minutě. Na centr z pravé strany nejvýše naskočil Marek Nikl a přesnou hlavičkou poslal Bohemku do vedení. To mohlo být už za dvě minuty dvojnásobné, když Jindřiškův centr propadl až k úplně osamocenému Sedláčkovi, který ho ale nezkrotil. Bohemians byli dál aktivnější a hosty do ničeho nepustili. Radek Sňozík se zahřál jen při nedůrazném pokusu Folprechta. 

Před koncem první půle Bohemka znovu zatlačila. Dva míče za obranu ještě hosté těsně před Škodou a Nešporem odvrátili, ale ve 42. minutě si Jindřiškův centr ve vápně zpracoval Škoda, skvěle se uvolnil a nedal Krbečkovi šanci. Do šaten tak šli Klokani s vedením 2:0.

Ve druhém poločase se hrál krásný fotbal na obě strany. Tlačit začalo i Brno a Radek Sňozík musel předvést několik dobrých zákroků, hlavně po chytrém propuštění míče Kalabiškou. Mnohem víc se ale zapotil Krbeček. Během osmi minut nastřelil Milan Škoda dvakrát břevno. Z protiútoku po druhém zásahu brankové konstrukce se ale prosadili hosté, když střídající Valenta obstřelil Sňozíka.

I po snížení pokračoval fotbal plný šancí. Sňozík se vytáhl po střele Valenty. Bohemka zase kontrovala nádhernou spoluprací Bartka s Moravcem, kterou nad zakončoval Štohanzl. Skvěle se do hry zapojil i Azíz Ibragimov, jehož střelu Krbeček jen s velkými obtížemi vyrazil nad branku. 

Brnu nebyl nic platný ani závěrečný tlak, při kterém se do útočení zapojil i Krbeček. Bohemka se tak po výhře 2:1 vyšvihla na krásné šesté místo v tabulce.