Klokani se představí na Bazalech

Do Ostravy nejedeme s hlavou na špalku, chválí si trenér Hoftych.

Klokani se představí na Bazalech

Čtyřiadvacáté dějství Gambrinus ligy zavede fotbalisty Bohemians 1905 do Ostravy, kde bude Klokanům soupeřem místní Baník. V duelu dvou tradičních celků půjde o hodně především domácím, kteří se zapletli do sestupových bojů. "Baník má velmi kvalitní kádr, jsou tam hráči jako Daněk, Bolf, Neves nebo Lukeš, takže vlastně reprezentanti. Je asi překvapením, že jsou takhle dole, ale nejsme od toho, abychom to hodnotili. Soustředíme se pouze na sebe," uvedl Pavel Hoftych, který aktuálně drží se svým týmem sérii tří vítězství v řadě.

"V Ostravě nám budou chybět Hartig s Kaufmanem, což je citelné oslabení, ale i tak věřím, že se s tím statečně popereme. Jsme si vědomi, že Bohemce se na Bazalech v posledních letech nedařilo, i proto si vážíme situace, že tam nejdeme s hlavou na špalku, tak jako se to například v minulosti stalo," vzpomíná Hoftych situaci z roku 2008, kdy po prohře na Baníku v posledním kole Bohemka naposledy sestoupila do druhé ligy.

Klokani jsou rozjetí a určitě budou chtít v Ostravě bodovat. Za úspěchem je požene i početná skupina fanoušků. Ti, kteří se do Ostravy nedostanou, mohou sledovat utkání přímým přenosem na sportovním kanálu ČT 4 SPORT.
Duel FC Baník Ostrava - Bohemians 1905 se hraje v sobotu 16. dubna od 18.20.