Vybojovaný bod na Bazalech

Po vyrovnaném průběhu skončil zápas v Ostravě 0:0.

Vybojovaný bod na Bazalech

Ve 24. kole Gambrinus ligy se Klokani vypravili napříč republikou až do Ostravy. V zápase týmů, které si v ligové tabulce stojí odlišně od předsezónních prognóz jim byl soupeřem domácí Baník. Trenér Hoftych oproti zápasu s Brnem poněkud zamíchal sestavou. Na lavičce zůstali sedět Pavel Lukáš a Jan Štohanzl. Jiří Kaufman a Lukáš Hartig jsou stále ještě na marodce.

Zápas začali aktivně domácí. Klokani kupili chybu za chybou a pouštěli ostravské do šancí. Ti začali aktivně a během prvních deseti minut prakticky nepouštěli hráče Bohemians do hry. Postupem času se ale tlak domácích otupil a na Bazalech byl k vidění především neúprosný boj o střed hřiště. Největší šanci měl Baník přesně po půlhodině hry, když nebezpečný centr před Sňozíkovu branku na poslední chvíli likvidoval Cseh. Příležitost ke skórování ale měla i Bohemka: ve 34. minutě vyslal Sedláček do gólové příležitosti Moravce, kterého ale vychytal ostravský brankář Daněk. A protože se po rohovém kopu v závěru prvního poločasu neprosadil ani Cseh, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Druhý poločas v mnohém připomínal ten úvodní. Hráči Baníku se při vědomí důležitosti utkání tlačili dopředu, zatímco Bohemka pozorně bránila a hrozila rychlými protiútoky. Největší šance měli domácí po deseti minutách druhého dějství, ale Varadiho střela byla zblokována, Šmejkala skvěle vychytal Sňozík a Frejlach v jasné pozici nedokázal dotlačit míč do branky. 

Příležitosti měli ale i Klokani. Bartek mohl napodobit svůj dva týdny starý gól z Příbrami, ale při dorážce nemířil mezi tři tyče. Sám na branku mohl jít po sporné situaci Škoda, ale Daněk zastoupil za své obránce a zastavil útočníka Bohemky v cestě za letošním sedmým gólem.

V poslední čtvrthodině už byl Baník ve svém platonickém tlaku bezradný a obranné řady Klokanů pomohly udržet Radku Sňozíkovi osmé čisté konto v sezoně. Bohemka si tedy z Bazalů veze bod po remíze 0:0.